@haileybieber

Beauty trendovi koji su vladali 2023. godinom

Bliži se kraj godine, što znači da se polako završavaju liste hit makeup i skincare proizvoda, tretmana i beauty trednova koji su vladali 2023. Čini nam se kako se ništa nije mijenjalo brže od beauty trendova, ali smo s radošću pratili baš svaki – o mnogima od njih, koji su nas oduševili, smo vam i pisali. Od trendova u njezi kose i šminke pa sve do skincare inovacija i popularnih manikuri, estetika i kvaliteta proizvoda i trendova beauty svijeta iznova nas je očarala.

A nismo jedini! Brojni korisnici luksuznog beauty kluba i webshopa Beauty Pie, s radošću su konzumirali sve nove trendove što je dovelo do toga da su stručnjaci koji stoje iza tog brenda uspjeli analizirati milijune podataka i tako doći do liste beauty trendova koji su apsolutno vladali ovom godinom.

@kimkardashian

Analizirali su popularnost različitih trendova na društvenim mrežama i Googleu kako bi otkrili najveće trendove 2023. godine – kombinirajući ukupan broj pregleda na TikToku, postova na Instagramu, pinova na Pinterestu i opsega pretraživanja na Googleu u proteklih 12 mjeseci za svaki trend. Apsolutno najveći hit godine bili su press-on nokti koji su posljednji put bili popularni na početku milenija. Sveukupno je na Googleu i društvenim mrežama registrirano je gotovo osam milijardi interakcija na tu temu, a trend je došao u fokus zahvaljujući Kim Kardashian koja se na Instagramu pohvalila svojim umjetnim noktima koji se nalijepe na prave. Od tog trenutka takvi su se nokti našli na savršeno njegovanim rukama diljem svijeta, pa čak i na modnim pistama.

@matildadjerf

Finally 🤍🤍🤍🤍🤍

♬ cardigan – Taylor Swift

 

Curtain bangs idući je beauty trend koji je zaintrigirao milijarde i učinio da se mnogi ove godine pitaju “je li vrijeme da napravim šiške”. Ove šiške prikupile su čak četiri milijarde pregleda na TikToku te se taj pojam u Google tražilicu ove godine upisao čak više od 14 milijuna puta. Osoba s čijom su fotografijom svi išli u frizerski salon, i koja je savršena predstavnica ovog trenda, je skandinavska influencerica Matilda Djerf, a uz šiške koje nosi trend su postale i lagane kovrče koje također uvijek ima.

Na trećem mjestu, s oko tri milijarde online interakcija nalazi se trend glass skin, koji je zaludio žene i djevojke diljem svijeta još u 2022. godini. Riječ je zapravo o idealnom izgledu kože, trendu koji je potekao iz K-beauty svijeta, a koji se sastoji od toga da koža izgleda kristalno čisto, bez pora, sjajno i gotovo pa prozirno – kad da je riječ o komadiću stakla. Takav je izgled moguće postići prateći korejsku rutinu njege koja se obavezno sastoji od dvostrukog čišćenja lica, eksfolijacije, korištenju tonika kao sredstvu hidratacije uz kremu i serum, korištenje hidratantnog seruma i kreme te, obavezno, nanošenje SPF-a.

@joannawindrammua

Microneedling Journey 🖊️🫶🏼 #microneedling #microneedlingbeforeandafter #microneedlingtreatment #skincare #antiaging #antiagingfacial

♬ House of the Rising Sun – sourwing.WRLD

Jedini tretman koji se našao u top pet beauty trendova 2023. godine je microneedling. Riječ je to koja je također buzzword u svijetu ljepote unazad nekoliko godina, ali riječ je i o tretmanu koji iz godine u godinu postaje sve napredniji i pristupačniji većem broju. Microneedling je tretman koji koristi sićušne sterilizirane iglice za stvaranje mikrokanala u koži, omogućujući dublje prodiranje sastojaka za njegu kože, kao i poticanje kože na regeneraciju. Osim što se može raditi u estetskim poliklinikama, postoje i dermalni valjci koji su namijenjeni korištenju kod kuće. Upravo su njih brojni korisnici TikToka ove godine isprobavali što objašnjava da su videi s pojmom microneedlinga ove godine prikupili 1,7 milijardi pregleda.

@haileybieber

@rhode grey 💅🏼🍩 🤍

♬ Hannah Montana – flowerovlove

Popis top pet trendova zaokružuje još jedna manikura, chrome effect nokti, odnosno glazed donut nokti koje je prve isfurala jedna od najvećih trendseterica današnjice – Hailey Bieber. Njezina manikura oduševila je mnoge i u samo nekoliko dana djevojke diljem svijeta imale su iste nokte s odsjajem. Postoje različite verzije ove manikure pa tako nokti mogu izgledati elegantno ili odvažno, a da je ekstremno popularna govori i činjenica da se čak 2,5 milijuna korisnika na Instagramu pohvalilo svojom chrome manikurom.

Na listi 10 najvećih trendova ove godine nalaze se i Barbie makeup, kovrče koje se rade bez primjene topline, limfna drenaža, ceramidi kao jedini sastojak na listi te umjetne pjegice, koje nosi i nova beauty ikona s TikToka Alix Earle. Manikure i zdrav, njegovan i sjajan izgled kože definitivno su bili u fokusu beauty entuzijastica ove godine, kao i postizanje effortless frizure, a više o svim beauty trendovima koji su vladali možete otkriti na ovom linku.

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Fotografije: Pinterest, Instagram

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0