Predstavljeni novi iPhone, Watch i iPad na Apple eventu

Ove godine, na tradicionalnom rujanskom eventu koji Apple organizira, predstavljeni su svi “glavni” proizvodi u novom ruhu- iPad, Watch series 7 i iPhone 13.

Event je otvorio CEO Tim Cook u poznatom Cupertino kompleksu u Kaliforniji. Prvo je istaknuo koliko su ponosni na Apple+ streaming servis, koji je u posljednje dvije godine iznijedrio brojne uspješne serije i filmove, s čak 35 Emmy nominacija u prime timeu.

Još jednom su svi predstavljeni proizvodi najbolji ikad, a izrazi “the best ever” ili “the most” su se mogli čuti svakih par sekundi, no zapravno nije predstavljeno ništa pretjerano drugačije od dosadašnjih modela, uz iznimku nekoliko novih featurea.

Najveći fokus i dalje je na unaprijeđivanju performansi, boljoj kameri na svim uređajima, najbržem procesoru i nekoliko zanimljivih novih opcija. Pa, krenimo redom!

Novi iPad

Najnoviji iPad je najbolji svestrani uređaj koji može biti tablet, laptop, ploča za crtanje i ima brojne druge uloge i funkcije. U posljednjih godinu dana prodaja iPada je porasla za 40 posto čime dokazuju da u ovoj kategoriji nadilaze konkurenciju u gotovo svakom segmentu. Novi iPad ima A13 Bionic čip s 20 posto bržim procesorom od zadnjeg modela i najbrži je tablet na tržištu.

Prednja kamera je dobila dodatni upgrade ultraširokim objektivom, s 12MP i opcijom Centre Stage, do sada dostupnom na iPad Pro modelu. Trajanje baterije je također unaprijeđeno, te sada traje cijeli dan u radnom modu. Dolazi u 2 boje Space Grey i Silver, a novost je i kompatibilnost s brojnim dodacima drugih proizvođača poput Logitecha.

iPad Mini

iPad Mini dobio je najveći upgrade i potpuni redizajn. Sada ima all-screen dizajn s 8,3 inča, sa zaobljenim rubovima, iznimno je lagan i tanak. Dostupan je u čak četiri boje – Purple, Pink, Starlight i Space Grey.

Novost je Touch ID na tipki za zaključavanje koji se koristi i prilikom plaćanja Apple Payem. Uz puno brži procesor, odličan je za gejming i dizajn, uređivanje i crtanje. Fantastičan je za snimanje i obradu videa, a ima podržanu 5G brzinu do čak 3,5 Gbps.

Uz iPad Mini moguće je kombinirati i 2nd generation Pencil koji se magnetski povezuje s iPadom tako da je nemoguće zametnuti je ili izgubiti.

Novi Watch

Apple Watch Series 7 ima najveći display do sada koji je čak 20 posto veći od Series 6 modela i čak 50 posto više od Series 3. Zaobljeniji je, mekši, tipke na ekranu su veće i lakši je za korištenje. Trajanje baterije je povećano, otporan je na ogrebotine s IP6X certifikatom, a i dalje je vodotporan što znači da se može nositi baš uvijek i svugdje.

Puni se čak 33% brže, a do 85% dolazi za samo 45 minuta. Dolazi u 5 boja, a sa Series 7 dolazi i novi Hermes izgled.

Apple Watch Series 7 ima nove postavke koje će se posebno svidjeti biciklistima, prati pokrete i brzinu zamaha, vožnje, hoda i mnoge druge vrijednosti.

iPhone 13 i 13 Mini

Najnoviji iPhone dolazi s novim dizajnom kamere, dvostruka kamera više nije smještena okomito nego dijagonalno. Iznutra je doživio kompetan dizajn kako bi stala puno jača baterija koja traje i do 2,5 sati duže nego na 12-ici. Obje kamere imaju 12MP, stvorene za još bistrije i oštrije fotografije, s dodatkom Night Modea do sada dostupnog samo na Pro modelima.

Novi feature, Cinematic mode daje potpuno novu dimenziju snimanja videa, prilagođava kadar, fokus, svjetlost, daje potpuno iskustvo inteligentnog snimanja.

iPhone 13 i 13 Mini dolaze s podržanim 5G brzinama te uz MagSafe mehanizam koji ima sve veću ponudu pametnih dodataka poput novčanika ili punjača.

iPhone 13 ima keran od 6,1 inča, dok Mini ima 5,4 inča. Početni model dolazi s memorijom od 128GB.

iPhone 13 Pro i Pro Max

Zvijezda večeri definitivno je uređaj koji je najbolji po svemu. Napravljen od najkvalitetnijih materijala, dolazi u 4 boje Graphit, Gold, Silver i Silver Blue. Kao i 13-ica, iznutra je u potpunosti redizajniran kako bi stala veća baterija s čak 2,5 sati dužim trajanjem od 12 Pro Max modela. Također ima a15 Bionic čip, 5-jezgreni procesor koji čini ovaj model najbržim smartphoneom na cijelom tržištu.

Unaprijeđenjem kamera i dodavanjem novih načina snimanja kroz Cinematic mode i montiranja kroz Pro Res, iPhone 13 je jedini smartphone na kojem je moguće snimiti i montirati film kroz end-to-end proces što ga čini revolucijom u filmskoj industriji.

Novost je i mogućnost kupovine Pro uređaja s memorijom od 1TB. Točan datum dolaska novih uređaja još nije poznat, no sudeći po prethodnim godinama možemo ih očekivati kroz par tjedana.

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Fotografije: MagMe

Shopping cart
There are no products in the cart!
Continue shopping
0