Anti-age suplementi koje biste trebali koristiti

Koliko god bismo voljeli da je suprotno, činjenica da starimo je neizbježna. Pa iako je starenje je proces kojeg ne možemo izbjeći, na njegovu brzinu ipak možemo utjecati. Znanstevna istraživanja su pokazala da pravilna prehrana, uključujući hranu bogatu određenim sastojcima poput antioksidansa i omega-3 masnih kiselina, može imati brojne prednosti za zdravlje i ljepotu kao što su sjajna kosa, blistava koža, brži rad mozga i povećana energija.

Dodati pokoji suplement dnevnom unosu hrane i vode kako biste ublažili vidljivost znakova starenja ili kao preventivu može biti jednostavan i učinkovit način odgađanja neizbježnog. U moru proizvoda koji obećavaju čuda ponekad je teško znati ispunjavaju li zaista svoja obećanja ili ne. No, ipak se pojedini suplementi uvijek nađu na popisu najdjelotvornijih, pa smo upravo takve anti-age dodatke prehrani izdvojili u nastavku.

Ceramidi

Ceramosides™ su koncentrirani pšenični bioaktivni lipidi koji poboljšavaju apsorpciju i metabolizam ceramida. Kako se s godinama količina ceramida u epidermi smanjuje, što uzrokuje gubitak vlage i elastičnosti u koži, ovi će suplementi nadoknaditi izgubljeno te pomoći koži cijelog tijela. Vitamin A i cink doprinose održavanju zdrave kože a vitamin i C, E i cink doprinose zaštiti stanica od oksidativnog stresa te normalnom stvaranju kolagena.

Spirulina

Spirulina sadrži izrazito visoke količine antioksidansa, uključujući 25 puta više beta karotena od mrkve. Vitamin A doprinosi održavanju normalne kože i vida te normalnoj funkciji imunološkog sustava, vitamin K doprinosi normalnom zgrušavanju krvi, B12 doprinosi normalnom funkcioniranju živčanog sustava, metabolizmu stvaranja energije te smanjenju umora i iscrpljenosti, a željezo utječe na normalnu kognitivnu funkciju, stvaranje crvenih krvnih stanica i hemoglobina te prijenosu kisika u tijelu.

Niagen

Nikotinamid ribozid ili niagen je kristalni oblik nikotinamid ribozid klorida u tijelu se pretvara u NAD +, koji je odgovoran za zdravo starenje. Kako starimo, suočavamo se s prirodnim padom razine NAD +, a Niagen podržava staničnu funkciju i metabolizam kako bi održao cjelokupno zdravlje. Niagen je sastojak koji povećava stanični metabolizam i podržava oporavak mišića,a redovnom konzumacijom utječe na poboljšani san, koncentraciju, izdržljivost, probavu i brži oporavak nakon treninga. Iako većina proizvoda protiv starenja smanjuje znakove starenja s kože, niagen umanjuje znakove starenja u tijelu.

Kurkumin

Kurkumin, najvažniji sastojak kurkume, krije brojne benefite za organizam.Kožu čini hidratiziranom, poboljšava koncentraciju i pamćenje, pozitivno utječe na probavu i cirkulaciju te pozitivno utječe na bolje raspoloženje, imunološki i živčani sustav.

Omega-3

Omega-3 masne kiseline smatraju se esencijalnim masnim kiselinama – neophodne su za zdravlje, ali ih organizam ne može samostalno proizvoditi, tako da ih se mora uzimati hranom ili u obliku dodatka prehrani. Riblje ulje smatra se najboljim izvorom omega-3 masnih kiselina jer sadrži obje polinezasićene masne kiseline (DHA i EPA) u standardnom omjeru. Polinezasićene masne kiseline imaju važnu ulogu u normalnoj funkciji mozga, vida i krvožilnog sustava.

Resveratrol

Resveratrol je antioksidans za kojeg je dokazano da poboljšava kardiovaskularno zdravlje, smanjuje upale, podupire zglobove i živčani sustav te omogućava pomlađeni izgled. Korištenje ovog suplementa utječe na bolje pamćenje, jači imunitet i daje dodatnu dozu energije. Nije bezrazložno resveratrol jedan od anti-age sastojka beauty proizvoda!

Chlorella


Chlorella je zelena mikroalga koja, u odnosu na druge biljkama, sadrži najviše klorofila po gramu. Puna je vitamina, minerala, folne kiseline, aminokiselina i esencijalnih masnih kiselina te sjajan borac protiv starenja. Iznimno je bogata vitaminima B12 i K koji čuvaju zdravlje kostiju. Chlorella isto tako jača imunitet, detoksicira organizam te poboljšava probavu.

Prije uporabe i konzumacije bilo kakvih dodataka prehrani, posavjetujte se sa svojim liječnikom ili ljekarnikom koji će vam dati najbolji savjet prilagođen vašim osobnim potrebama.

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici. 

Fotografije: @page_watkins, Terra Organica, Tvornica zdrave hrane, Bio-bio

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0