A TEMA IDUĆE MET GALE JE… VRIJEME!

The Metropolitan Museum of Art’s Costume Institute objavio je temu koja će iduće godine biti nit vodilja The Met Gale, najpopularnijeg modnog i društvenog događaja godine. «About Time: Fashion and Duration» inspirirana je novelama Virginije Woolf i njene verzije vremena kao ideje kontinuuma, te teorijama francuskog filozofa Henrija Bergsona s početka 20. stoljeća, čiji koncept la ‘durée’,vrijeme koje teče, akumulira se i nevidljivo je, predstavlja okvir ovog događanja.
Andrew Bolton, kurator Costume Institutea, ističe da je moda nevjerojatno povezana s vremenom i ne samo da reflektira i prikazuje duh vremena već se s vremenom mijenja i razvija. Upravo zato, Bolton planira kombinirati objektivno vrijeme (godine) sa subjektivnim vremenom (trenuci kreativnosti).

Kako Metropolitan Museum of Art iduće godine slavi 150. godišnjicu, izložba koja će obuhvaćati putovanje kroz vrijeme predstavit će 160 ženskih oprava podijeljenih u dva sektora. Prvi je ‘black looks’ i, kako Bolton ističe, riječ je o vrlo racionalnoj, reguliranoj kronologiji mode od 1870-2020, vremenskoj crnoj modernosti. Drugi sektor predstavlja ono što kurator opisuje kao obrnutu kronologiju, koja će uglavnom biti prikazana bijelim opravama, ali i s dozom eksplozije boje. No, vremenska crta neće ići kronološki, tako da ćemo imati priliku vidjeti crno svileni i baršunasti korzet iz sredine 19. stoljeća ukomponiran s Body Meets Dress – Dress Meets Body haljinom Comme des Garçons iz ’97.

Cijela izložba koja će biti postavljena u Iris and B. Gerald Cantor Exhibition Hallu bit će dizajnirana od strane Es Devlin, koja je kreirala setove za Royal Opera House te pozornice za Beyonceinu Formation turu, a pod pokroviteljstvom Louis Vuittona.

Domaćini partyja bit će Emma Stone, Meryl Streep, Lin-Manuel Miranda, kreativni direktor Louis Vuittona za žene Nicolas Ghesquière i naravno, Anna Wintour.
Nadamo se da ćemo prvi ponedjeljak u svibnju, kada se tradicionalno održava Met Gala, imati priliku vidjeti zaista kreativne kreacije svih popularnih lica modne, glazbene i filmske industrije.

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0