Ponovno otvorenje Kempinski Hotela Adriatic
Nadomak mora, u ruralnom okruženju sjeverozapadne Istre nedaleko od Umaga smjestio se Kempinski Hotel Adriatic, prestižni golf i spa resort s pet zvjezdica koji dolaskom toplijih dana ponovno otvara svoja vrata. Nakon perioda sezonskog zatvaranja tijekom zime, ovaj vrhunski hotel od 8. travnja opet prima goste željne nezaboravnog iskustva i izvanrednog doživljaja Istre i Mediterana. Netaknuta ljepota istarske prirode, bogata kulturna baština i zanimljiva povijest istarskog poluotoka nikoga ne ostavljaju ravnodušnim. Kempinski Hotel Adriatic okružen je slikovitim maslinicima i vinogradima, a sa suncem okupane privatne plaže hotela pruža se čaroban pogled na Jadransko more i obalu pa je ova luksuzna oaza mira ujedno i idealno polazište za otkrivanje svih čari Istre.
Opustiti se možete na bogato opremljenoj privatnoj plaži hotela gdje će vas dočekati kristalno čisto more, sportski duh njegovati na vanjskim ili unutarnjem bazenu, prostranim golf igralištima i teniskim terenima, a idealno mjesto za obnoviti vašu energiju pronaći u raskošnom Carolea spa centru. Vrhunski smještaj hotela uključuje 186 luksuznih soba i apartmana s balkonima ili terasama, a postoji mogućnost boravka i u Kempinski vilama koje će svakoga očarati svojom profinjenom elegancijom. Smještene u sklopu Kempinski Hotela Adriatic, svaka se vila prostire na površini od 600 četvornih metara do više od 1000 četvornih metara i osigurava apsolutnu privatnost i udobnost.
Uz odličnu hotelsku uslugu i raznolik sadržaj, gosti Kempinski Hotela Adriatic mogu uživati i u njegovoj vrhunskoj gastronomskoj ponudi. Dva otmjena restorana Dijana i Kanova isprepliću izuzetne okuse mediteranske i istarske kuhinje, a u isto vrijeme pružaju spektakularan pogled na romantične zalaske sunca. Uz njih, tu je i Adriatic, elegantni lobby bar s vanjskom terasom, poznat po svojim ukusnim slasticama, aromatičnoj kavi, velikom izboru čajeva i sofisticiranim koktelima te barovi na vanjskom bazenu i na plaži koji nude laganije obroke, raznovrsne grickalice, svježe voće, osvježavajuća pića i atraktivne koktele.
Ove godine gurmane dočekuje posebna poslastica. Naime, Kempinski Hotel Adriatic bogatiji je za još jednog vrhunskog gastro stručnjaka; Stefano Cosattini novi je Executive Chef hotela. Ovaj renomirani talijanski chef sa stalnom adresom u Hrvatskoj već više od 25 godina sudjeluje na hrvatskoj gastro sceni, a svoju kuhinju bazira na mediteranskom fusionu. Cosattini je karijeru izgradio u vrhunskim restoranima Italije, Francuske i Velike Britanije, ali i SAD-a i Japana, od kojih su neki nositelji Michelinovih zvjezdica. Svojim iskustvom i stručnošću gastro ponudu hotela postavit će na još višu razinu, a boravak svakog gosta unaprijediti u potpuno novu dimenziju luksuza. Fantastična jela koja će spremati chef Cosattini morat ćete doći probati i uvjeriti se sami u njihove izvanredne okuse, a do tad ćemo vas zaintrigirati njegovim jelom s potpisom: risotto mantecato sa šafranom, goveđim obrazima, dimljenim guščjim prsima i prahom od amaretta i arabice.
Kempinski Hotel Adriatic pruža pravi bijeg od stvarnosti te odmor i uživanje za sva čula usred čarobnog istarskog ambijenta. Ostavite svakodnevicu za sobom i odvažite se na bezbrižno putovanje ispunjeno beskonačnim opuštanjem i uživanjem, a neka upravo ovaj djelić raja bude vaša polazišna točka za beskonačnu lakoću postojanja te za istraživanje bogate istarske regije.