Toi et Moi – najpopularniji izbor za zaručnički prsten

Iako ovaj stil slaganja dragog kamenja postoji već stoljećima, Toi et Moi zaručničko prstenje u posljednje vrijeme dobiva na popularnosti. Riječ je o dva kamena, istog ili različitog oblika ili vrste, postavljena jedan uz drugi na prstenu. Tradicionalno su se na Toi et Moi (u prijevodu s francuskog jezika: ti i ja) prstenu nalazili dijamant i safir.

Legenda kaže da je Napoleon Bonaparte 1796. godine zaprosio Joséphine de Beauharnais s prstenom na kojem se nalazili safir i dijamant kruškastog oblika, a taj je zaručnički prsten prvi u povijesti zabilježen u ovom stilu. Da je zaista jedinstven govori i činjenica da prodan na aukciji kuće Osenat 2013. godine za gotovo 730 tisuća eura, iako se očekivalo da će postići cijenu od 10 do 15 tisuća.

Chaumet prsten iz Josephine kolekcije

Danas je “dopušteno” kombinirati bilo koja dva draga kamena, bilo kojeg oblika, pa tako Emily Ratajkowski na svojem prstenu nosi dva dijamanta različitog oblika, dok je zaručnički prsten Ariane Grande napravljen od bisera i ovalnog dijamanta. Celebrity zaruke svakako su utjecale na popularnost ove vrste prstena, a jedna od prvih poznatih žena koja ga je imala bila je Jackie Kennedy – njezin Toi et Moi prsten nosio je potpis kuće Van Cleef & Arpels i bio izrađen od smaragda i dijamanta. No, ova je vrsta zaručničkog prstena obožavana i ranije, zbog simbolike koju nosi.

Kinn Studio predstavio Toi et Moi model u sklopu kolekcije zaručničkog prstenja

Naime, dva kamena simboliziraju partnerski odnos i zajedništvo, a uz sve to, izgledaju lijepo i posebno, pogotovo ako date mašti na volju i sami iskombinirate boje i oblike. Među najtraženijim kombinacijama u posljednje vrijeme ubraja se kombinacija emerald, pravokutnog i kruškastog oblika kamena koji si međusobno komplimentiraju i ističu jedan drugog.

Mejuri je kreirao modernu verzija Toi et Moi prstena

Kamenje se može nalaziti jedno po kraj drugog, jedno iznad drugog ili, pak, biti u dijagonalnom međuodnosu i to povezano ili ne – Toi et Moi prsten odličan je način za pokazati kreativnost i osmisliti nešto unikatno i personalizirano.

Različiti oblici u kombinacijama Toi et Moi prstena brenda Vrai

Ako se, pak, želite prepustiti u ruke stručnjaka, možete zaviriti u kolekcije francuskih kuća luksuznog nakita Messika, koja je u sklopu kolekcije “My Twin” predstavila Toi et Moi model i Chaumet, koji ima čitavu kolekciju naziva Josephine, posvećenu Napoleonovoj supruzi.

Messika ima kolekciju “My Twin” s tri verzije Toi et Moi prstena

Toi et Moi zaručnički prsten najromantičnija je verzija nakita koja postoji zbog povijesti koju nosi i mogućnosti personalizacije, a u nastavku donosimo nekoliko opcija koje vas mogu inspirirati.

Wouters & Hendrix (Farfetch)
Boucheron (Farfetch)
Loyal.e Paris (Farfetch)
Mizuki (Farfetch)
Tasaki (Farfetch)
Bea Bongiasca (Farfetch)

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Fotografije: Instagram, Farfetch

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0