Suho četkanje lica: Kako i zašto svome lice priuštiti ovaj kućni tretman

Suho četkanje tijela dobro je poznat tretman kojeg često radimo kod kuće kako bismo potaknuli limfu i napravili eksfolijaciju kože, pa zašto istu tu njegu ne bismo priuštili i licu?
Suho četkanje lica drevni je ritual njege kože koji je posljednjih godina ponovno dobio na popularnosti. U prilog mu idu jednostavnost, brzina i pristupačnost – za suho četkanje lica potrebna je samo jedna četkica koja, uz dobro održavanje, može koristiti dulje vrijeme. Također, riječ je o metodi koja ne zahtijeva uporabu nijednog beauty proizvoda!
Suho četkanje lica koži pomaže vratiti elastičnost i bolju teksturu, uklanja mrtve stanice s površine te pospješuje protok krvi. Brojne studije dokazale su blagodati ovog malog rituala ljepote, a među njih se ubraja i poboljšanje cirkulacije u području lica i vrata, što se očituje kao blago crvenilo u licu nakon što završite s četkanjem.
Isto tako, suho četkanje lica pomaže u poticanju limfne drenaže. Imate li problema s otečenim podočnjacima, kapcima, usnama ili licem – ovo je prava metoda za rješavanje nakupljene vode pod kožom. Suho četkanje radi i fini piling kože. Ako je koža lica često izložena suhom zraku, zimi ili velikoj toplini, suhim četkanjem oslobodit ćemo ju pojačanog stvaranja mrtvih stanica i time spriječiti začepljivanje pora. Osim toga, valja naglasiti i da se redoviti piling povezuje s usporavanjem pojave bora. Naravno, suho četkanje neće djelovati kao što bi to učinile kiseline ili retinol, ali sigurno će pomoći u smanjenju bora.
Kako pravilno suho četkati lice? 
Prije samog procesa, operite i očistite lice te ga u potpunosti osušite. Ne koristite nikakve proizvode na licu prije suhog četkanja. Idući korak je odabrati pravu četku za lice – za razliku od one za tijelo, četka za lice trebala bi biti mekanija, manja te načinjena od prirodnih materijala. Tretman započnite na čelu ili između obrva u kružnim pokretima u smjeru prema kosi. Kad završite s čelom, prijeđite na obraze. Obraze također četkajte kružnim pokretima, polako se spuštajući prema bradi. Pritisak koji vršite na četku mora biti vrlo lagan. Izbjegavajte nježno područje kože oko očiju. Kružnim pokretima možete četkati i vrat, u smjeru prema srcu. Za ostatak tijela koristite veću i čvršću četku.
Kada ne primjenjivati suho četkanje? 
Većini tipova kože koristit će nježno suho četkanje, čak i ako to radite samo jednom tjedno, kako biste stimulirali limfnu drenažu. Pripazite da, ako imate vrlo suhu kožu, ne pretjerate s eksfolijacijom koju četkanje radi na koži kako se kože ne bi nepotrebno isušila ili oštetili zaštitnu barijeru kože. Osjećate li zatezanje kože ili je nadražena nakon suhog četkanja, ta tretman nije idealan za vas. Oni koji se bore s rozacejom, psorijazom i kožnim ekcemima također ne bi trebali imati suho četkanje u svojoj rutini. Ne zaboravite oprati četkicu za suho četkanje jednom tjedno kako biste s nje uklonili sve nečistoće, a nakon četkanja obavezno se sjetite nanijeti i serum i hidratantnu kremu!
Fotografija: @berenata, @trulyangieblog, @bglowing, @skincarestandard
Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0