Savjeti uz pomoć kojih efikasno možete usporiti starenje kože tijela

Dok na kožu lica svakodnevno pazimo i redovito koristimo razne preparate, često zanemarujemo kožu tijela, ne poklanjajući joj dovoljno vremena, pažnje i njege. Koža je naš najveći organ i trebali bi se o njoj itekako brinuti. Promjene uvijek dolaze iznutra – zdrava i uravnotežena prehrana puna zelenog lisnatog povrća, konzumacija dvije litre vode dnevno i prestanak pušenja samo su neki od najvažnijih koraka koji se mogu učiniti. No, kada zatreba malo pomoći, evo što se sve može napravi i time usporiti proces opuštanja kože te njezino preuranjeno starenje.

Za početak, pripazite na temperaturu vode prilikom tuširanja. Dugo, često tuširanje, a pogotovo vrućom vodom, negativno utječe na kožu. Ne samo da su znakovi starenja naglašeniji, već kožu čini podložnom raznim upalnim procesima.

Prirodna sposobnost kože da zadrži vlagu s godinama pada. Također, svakim se tuširanjem prirodna ulja uklanjaju s kože. Upravo zato, potrebno je koristiti blagi gel za tuširanje koji ne sadrži sapun. Avène Trixera Nutrition Nutri fluid gel nježno uklanja nečistoće s tijela, štiti i obnavlja osjetljivu kožu. Osim Avène termalne vode sadrži i gliceril oleat koji nadoknađuje lipide te sélectiose koji djeluje umirujuće na koži.

U svoju rutinu trebali bi uvesti i piling ili neku drugu vrstu eksfolijacije, barem jednom tjedno. Uklanjanjem mrtvih stanica, površinski sloj kože neće biti zagušen, a svi će proizvodi koje koristite djelovati intenzivnije. Suho četkanje također je jedna od opcija – osim što potiče cirkulaciju, djeluje i kao dobar mehanički eksfolijator (o tome više možete pročitati na linku.)

A jeste li možda već probali verziju kultnog losiona Biologique Recherché P50 za tijelo? Formuliran je slično kao i verzija za lice, ali je prilagođen njezi tijela. Lotion P50 Corps bogat je ekstraktima poli-alfa-beta-hidroksi-kiselina, koprive i limuna. Ima nježno piling djelovanje, tonira i uravnotežuje razinu kiselosti kože te priprema epidermu za daljnju njegu.

 

Neka vam u naviku uđe namazati cijelo tijelo, svaki dan. Znamo, niste uvijek raspoloženi, često se borite i s manjkom vremena i umorom ili, pak, žurite započeti dan, ali osjećaj nahranjenosti cijele kože neka vam bude motiv da posegnete za kremom.

Naš je izbor Uriage Xémose hranjiva krema za tijelo. Formula ove kreme, koja hidratizira i umiruje iritacije na koži temelji se na patentiranom lipidnom kompleksu Cerasterolu-2F® koji restrukturira međustanične lipide rožnatog sloja kože, umiruje te vraća prirodnu zaštitu kože, u kombinaciji s Uriage termalnom vodom, bogatom mineralima i oligoelementima.

Ako imate problema s opuštenom kožom tijela i treba vam brz način poboljšanja tonusa, tretman radiofrekvencije tijela sve je popularnija metoda nekirurškog vraćanja tonusa kože. Tretman je siguran za primjenu na bilo kojem dijelu tijela a osigurava čvrstu i glatku kožu. Idealan je za tretiranje ruku, bedara, trbuha, leđa, bokova i stražnjice.

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0