Viralni recept za hrskavu krumpir salatu koju ćete obožavati!
Nedavno je TikTok preplavio novi viralni trend idealan za proljetne i ljetne dane dane, a radi o inovativnom, ali jednostavnom, receptu za hrskavu krumpir salatu. Ovaj zanimljivi recept brzo je postao omiljen među korisnicima društvenih mreža zbog svoje jednostavnosti i izvanrednog okusa. Recept je iznimno jednostavan, a sastojke je lako nabaviti, iako vjerojatno većinu njih već i imate kod kuće.
@bubsdinnerclub VIRAL CRISPY POTATO SALAD #viralcrispypotatosalad #crispypotatosalad #potatosalad #viralfoods #potato #crunchy
Sastojci
400g krumpira
Sok od 1 limuna
1/2 šalice majoneze
1/4 šalice grčkog jogurta
1 žličica dijon senfa
1 žličica zrnatog senfa
1 češanj češnjaka, sitno nasjeckan
1/4 šalice nasjeckanog kopra
3 žlice nasjeckanog peršina
3 žlice nasjeckanog vlasca
1 svježi krastavac, po želji
1/2 crvenog luka, sitno nasjeckanog
1/4 žličice svježe mljevenog crnog papra
@christinestefaniaa I’M OBSESSED, this is so good😮💨 #viral #foryou #recipe #potatosalad
Recept
Prvo stavite kuhati mladi krumpir s korom u kipuću vodu, a za to vrijeme zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva Celzijevih. Nakon što se skuhaju, staklenom čašom zgnječite krumpir na papiru za pečenje, dodajte maslinovog ulja, sol i papar, i pecite 40-50 minuta dok ne poprimi željenu zlatno smeđu boju i hrskavost.
Na umak se možete fokusirati odmah nakon stavljanja krumpira u pećnicu, jer bi bilo dobro da se okusi umaka mogu spojiti i sjediniti u hladnjaku barem 30 minuta.
Preporučamo da kušate umak da vidite treba li prilagoditi sol, papar ili kiselost s octom ili limunom. Pomiješajte sve ostale sastojke u velikoj zdjeli kako biste napravili umak. Pustite krumpir da se ohlade pet minuta kako bi ostao hrskav, a nakon toga sve skupa pomiješajte s umakom i poslužite odmah!
@itslizmiu CRISPY SMASHED POTATO SALAD w/ tater tots/potato gems RECIPE 400g potato gems/tater tots Juice of 1 lemon 1/2 cup mayo 1/4 cup greek yogurt 1 tsp dijon mustard 1 tsp wholegrain mustard 1 clove garlic, minced 1/4 cup chopped dill 3 tbsp chopped parsley 3 tbsp chopped chives 1 Lebanese cucumber, deseeded and finely diced 1/2 red onion, finely diced 1/4 tsp freshly cracked black pepper (I use plant-based everything) Preheat oven to 200ºC and bake potato gems for 10 mins to soften. Remove from oven. Spray the bottom of a flat-bottomed glass with a little olive oil and use to smash all the gems. Season with salt and return to oven for another 30 minutes until crispy. Mix all other ingredients in a large bowl to make the sauce. Let potato gems cool for 5 minutes so they stay crispier. Pour all the gems into the sauce and mix. Serve immediately! This will eventually get soggy so don’t wait too long! #potatoes #tatertots #fyp
* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.
Fotografije: Tik Tok, Instagram