7 parfema idealnih za proljeće

S novom sezonom javlja se i potreba za promjenom mirisa koji nosite. U fokus tako dolaze laganiji parfemi te floralne note, a uz mirise čistoće i kiše koji su popularni, ovog proljeća posebnu pažnju ima i ruža. Ako su vam već dosadili proljetni parfemi koji ste nosili proteklih godina ili, su vam, pak, presušile zalihe, donosimo listu parfema koji su idealni za sezonu pred nama.

Diptyque L’Eau Papier

Prvi parfem koji je ovaj brend predstavio u posljednje dvije godine miriše na čistoću, a ova je lagana, svježa kreacija inspirirana umjetničkim djelima koje nastaju na papiru. Note bijelog mošusa i mimoze otpuštaju se i mijenjaju s nošenjem, a na svakoj koži mogu mirisati drugačije te ih iz brenda uspoređuju s tintom koja se upija u papir pri dodiru s njim i poprima drugačije oblike.

Elorea Gentle Shower

Ako nešto miriši na proljeće, onda je to ovaj parfem koji podsjeća na proljetne pljuskove. Travanj je kišovit mjesec pa uopće ne čudi da se brend inspirirao upravo tim promjenjivim vremenskim prilikama, kao i mirisom kiše koja pada na tlo. Parfem se sastoji i od nota đumbira, perile, hrastove mahovine i ruže, a drugim riječima radi se od mirisu proljeća zarobljenom u bočici.

Jo Malone Rose Blush

Britanska kuća Jo Malone predstavila je čitavu kolekciju posvećenu mirisu ruže pod nazivom London Roses. Među njima se posebno ističe Rose Blush, u kojem su nježne latice utopljene u slatki žele, za sve koji vole nježan, šarmantan i ženstven miris ruže uz puderastu notu bijelog mošusa. Ovo je idealan proljetni parfem za sve one koji vole lagane i svježije note, a inače zaziru od mirisa ruže.

 N° 1 de Chanel L’Eau Rouge

Kuća Chanel predstavila je prošle godine  kolekciju makeupa i proizvoda za njegu kože N° 1 u sklopu koje je predstavljen i miris. Crvena kamelija je u srcu čitave linije pa i N° 1 de Chanel L’Eau Rouge. Vodica i ekstrakt crvene kamelije čine glavne sastojke, no taj je cvijet bez mirisa. No, stvorena je mirisna floralna kreacija uz pomoć nota jasmina, cvijeta naračne i ruže – tipičnih mirisa za Chanel, a uz pomoć dodatka voćnih nota, ova maglica nosi i dozu svježine.

Tom Ford Rose D’Amalfi

Kako i sam naziv kaže, već samo jedan pritisak ovog mirisa u mislima će vas odvesti ravno na toplu Amalfijsku obalu. Parfem čini dio kolekcije posvećen ruži – Private Rose Garden, u sklopu koje su predstavljeni i mirisi Rose De Chine i Rose De Russie, a svježinu i talijansku notu parfemu Rose D’Amalfi daje bergamot. Ovaj miris evocira toplinu i raskoš talijanske obale i pun je pogodak za aktualnu sezonu.

Celine Rimbaud

Za ovo olfaktorno remek djelo zaslužan je kreativni direktor kuće Hedi Slimane koji je inspiraciju pronašao u poeziji Arthura Rimbauda, pjesnika čija su ga djela pratila kroz mladost. Rafinirana i moćna nota lavande ubrane u Provansi spaja se s puderastom notom cvijeta irisa, a zajedno tvore svevremensku mirisnu kreaciju. U mirisu ćete osjetiti i note mošusa, nerolija i vanilije, a ovaj je parfem uniseks.

D.S. & Durga Steamed Rainbow

 

Ovaj je novi miris niche kuće simfonija biljnih i citrusnih sastojaka, a predstavlja mirise koje osjećate nakon sparne ljetne oluje – kada se i pojavljuje duga. Gornje note crvene mandarine, naranče i smole te arome cedra, badema, trave iz srca parfema, kao i note ljubičice, vetivera i pare iz baze iskombinirani su tako da u vama evociraju osjećaj koji imate tijekom ljetnih dana kada jutarnja rosa počinje isparavati na suncu i time obilježavati početak vrućeg dana.

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Fotografije: PR, Tom Ford, Celine, Diptyque, D.S. & Durga

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0