5 najboljih aplikacija za štednju

Sve se više povećava svijest o tome koliko je pametno štedjeti. Znamo da je dobro imati štednju, neki iznos novca koji je spremljen za hitne situacije ili za konkretne planove poput kupnje nekretnine, a opet se nekad teško natjerati na dosljednost.

Pisali smo o tome kako početi štedjeti u 5 koraka, a jedan od važnih koraka za održavanje štednje svakako je praćenje financija i planiranje potrošnje. Osim dobre stare bilježnice u koju neki od nas i dalje imaju naviku bilježiti sve troškove i transakcije, postoje i puno jednostavnija i pametnija rješenja koja su nam uvijek pri ruci – u pametnom telefonu.

Aplikacije koje pomažu u štednji mogu imati razne funkcije, od pregleda prihoda do izazova usmjerenih na štednju, a ono što im je svima zajedničko je da nam olakšavaju život. Donosimo 5 najboljih aplikacija za štednju, a uz skidanje aplikacija koje su dostupne i na Google Playu i putem App Storea, potrebno je samo malo volje i upornosti.

MONEFY

Monefy je jednostavna i pregledna aplikacija za praćenje troškova i prihoda. Ključno je u aplikaciju unijeti iznos plaće i svakog dodatnog prihoda i nakon svake transakcije upisati koliko smo potrošili. Nakon određenog perioda i dovoljnog broja unosa za procjenu, korisnik ima mogućnost pregleda svih troškova i jasnu sliku na što najviše troši. Ono što je prednost ove aplikacije je jednostavnost unosa, a moguće je i prilagoditi valutu na hrvatske kune.

BEST BUDGET

Aplikacija Best Budget funkcionira na sličnom principu kao Monefy po pitanju praćenja troškova i prihoda, ali ima i mogućnost unosa stabilnih prihoda i troškova tako da je jednostavnije upisati troškove koji su isti svaki mjesec poput stanarine ili kredita. Za svaki unos moguće je postaviti podsjetnik, tako da Best Budget može biti i vrsta podsjetnika na ključna plaćanja. Ima i lijepe vizualne preglede troškova, tako da je već na prvi pogled u aplikaciju vidljiv pregled troškova i prihoda.

 

GOODBUDGET

U aplikaciji Goodbudget troškovi i prihodi se unose kroz “omotnice”, što znači da korisnici svaki mjesec raspodjeljuju određeni iznos svog prihoda u kategorije (ili digitalne “omotnice”) označene stvarima poput namirnica, najamnine i otplate duga. To olakšava određivanje prioriteta vaše potrošnje i planiranje. Korisnici bi trebali potrošiti samo iznos dodijeljen svakoj omotnici, a ako premaše svoj proračun, omotnica će se pokazati crvenom bojom što znači da su pretjerali. Ova aplikacija je odlična za parove i obitelji jer nudi povezanost s drugim korisnicima s kojima imamo zajednički budžet.

SPENDEE

Ova aplikacija je nagrađena za najbolji dizajn, što se vidi pri prvom log in-u. Spendee ima jednostavno sučelje puno boja koje na lijep i jednostavan način prikazuje sve prihode i rashode te nudi savjete za uštedu i organizaciju osobnih financija. Kao i druge aplikacije, troškove dijeli u posebne kategorije, a nudi i mogućnost povezivanja aplikacije s online bankarstvom tako da se transakcije automatski upisuju i analiziraju.

52 WEEKS MONEY CHALLENGE

Nešto dručkija aplikacija od navedenih, više fokusirana na postavljanje ciljeva za štednju. Sami sebi postavljate izazov u kojem periodu želite koliko uštedjeti, a aplikacija vas podsjeća koliko novaca i kada trebate staviti na stranu. Ova aplikacija odlična je za one natjecateljskog duha i super je za dugoročno planiranje.

 

Fotografije: Screenshot

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Shopping cart
There are no products in the cart!
Continue shopping
0