3 odlične HBO serije koje trenutačno gledamo

Ova godina je prepuna odličnih filmova i serija, a osim što pozorno pratimo true crime dokumentarce na Netflixu, fokus su nam zaokupirale odlične serije čije priče iz tjedna u tjedan pratimo na streaming platformi HBO. Od znanstvene fantastike, do serija snimljenih prema istinitim događajima, ovog proljeća ne nedostaje fantastičnih naslova na koje ćete se “navući”!

From

“From” je američka znanstvenofantastična horor televizijska serija koju je kreirao John Griffin za Epix. Radnja je smještena u gradu iz noćne more koji zarobi sve one koji uđu. Dok se nevoljni stanovnici bore da zadrže osjećaj normalnosti i traže izlaz, moraju preživjeti i prijetnje okolne šume, uključujući zastrašujuća stvorenja koja izlaze kad sunce zađe.

Tko su ili što su ta stvorenja, odakle su došla, mogu li ponovno pronaći izlaz, i druga brojna pitanja tjeraju radnju naprijed. Čini se da svaki novi odgovor donosi samo nova pitanja, čiji će eventualni odgovori samo donositi još više pitanja. Serija neodoljivo podsjeća na poznatu seriju “Lost” s kojom dijeli i glavnog glumca Harold Perrineau u ulozi šerifa Boyda Stevensa.

Iako radnja teče poprilično sporo, svaka nova epizoda otkriva novu tajnu gradića u kojem su zapeli, a s dolaskom novih stanovnika radnja postaje sve zanimljivija. Serija je premijerno prikazana 20. veljače 2022. godine. U travnju ove godine krenula je i druga sezona te trenutno nove epizode izlaze svakog tjedna.

 

Love & Death

Ova miniserija u sedam nastavaka je istinita priča o Candy i Patu Montgomeryju te Betty i Allanu Goreu, dva pobožna para koji uživaju u mirnom životu u malom teksaškom gradu. Kada Candy, koju glumi fantastična Elizabeth Olsen, poželi imati ljubavnu aferu, niz događaja dovede do ubojstva i napetog suđenja koje serija prati. Serija je nastala prema istinitim događajima iz 1980. godine, inspirirana je knjigom “Evidence of Love: A True Story of Passion and Death in the Suburbs” i zbirkom članaka iz Texas Monthlyja (“Love and Death in Silicon Prairie”, I. i II. dio)

U glavnim ulogama su Elizabeth Olsen, Jesse Plemons, Lily Rabe, Patrick Fugit, Krysten Ritter, Tom Pelphrey, Keir Gilchrist i Elizabeth Marvel. Seriju je napisao David E. Kelley, a režirala Lesli Linka Glatter.

 

White House Plumbers

Miniserija “White House Plumbers” govori o tome kako su Nixonovi politički saboteri i glavni umovi Watergatea, E. Howard Hunt (Woody Harrelson) i G. Gordon Liddy (Justin Theroux), slučajno srušili predsjednički mandat koji su zapravo pokušavali zaštititi.

Ova satirična drama počinje 1971. godine kada Bijela kuća angažira Hunta i Liddyja, bivše CIA i FBI agente, da istraže curenje Pentagonovih dokumenata. Nakon neuspjeha, Hunt i Liddy dospijevaju u Odbor za ponovni izbor predsjednika, smišljajući nekoliko nevjerojatnih tajnih operacija, uključujući prisluškivanje ureda Demokratskog nacionalnog odbora u kompleksu Watergate. Dokazujući da povijest ponekad može biti čudnija od fikcije, “Vodoinstalateri Bijele kuće” bacaju svjetlo na manje poznati niz događaja koji su doveli do jednog od najvećih američkih političkih zločina.

U glavnim ulogama su Woody Harrelson, Justin Theroux, Lena Headey, Domhnall Gleeson  i Judy Greer.

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Naslovna fotografija: HBO Max

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0