Najbolji true crime dokumentarci koji su izašli ove godine na Netflixu

Hoće li ovo biti Netflixova najbolja godina u kriminalističkim dokumentarcima? Čini se da Netflix razumije svoju publiku koja je u posljednje vrijeme luda za istinitim pričama o zločinima i svako malo nas počasti novitetima u ovoj kategoriji. U nastavku provjerite najbolje kriminalističke dokumentarce u ovoj godini, do sada.

Madoff: The Monster of Wall Street

Ova četverodijelna dokumentarna serija govori o usponu i padu financijera Bernieja Madoffa, glavnog uma iza najveće Ponzijeve sheme u povijesti, vrijedne oko 64.8 milijardi dolara. Serija također opisuje kako je vlada namjerno zatvarala oči na Madoffove manipulacije.

 

The Hatchet Wielding Hitchhiker

Sjećate li se viralne senzacije, veselog autostopera po imenu Kai? Ovaj šokantni dokumentarac opisuje kako je postao viralan nakon što je bio prisiljen upotrijebiti sjekiru na čovjeku koji je počinio brutalne zločine. Međutim, autostoper se ubrzo nađe u silaznoj spirali kada policija posumnja u njegovu priču, a zanimljiv je i potpuni zokret radnje u drugom dijelu filma.

 

Murdaugh Murders: A Southern Scandal

Ova dokumentarna serija usredotočena je na mračne tajne koje okružuju istaknutu obitelj Murdaugh iz Južne Karoline, a koje su otkrivene nakon brodske nesreće  Serija pokriva nekoliko različitih slučajeva i događaje oko suđenja Alexu Murdaughu, počevši od smrti Mallory Beach.

 

Monique Olivier: Accessory to Evil

Monique Olivier bila je supruga Michela Fournireta, najzloglasnijeg francuskog ubojice. Međutim, ovaj dokumentarac koji mnogi navode samo kao enigmu, raspravlja o tome je li ona bila pijun i žrtva ili sudionik. Dokumentarna serija u pet dijelova prikazuje različite teorije i čitavo vrijeme tjera gledatelje na pogađanje.

 

MH370: The Plane That Disappeared

Još se sjećamo kada je prije manje o 10 godina let MH370 potpuno nestao s neba. Ova britanska dokumentarna serija u režiji Louise Malkinson istražuje nestanak leta Malaysia Airlinesa 2014. dok javnost i obitelji onih koji su bili u avionu traže odgovore. Iako dokumentarac publici nudi niz objašnjenja, još uvijek nema jasne i konkretne dokaze gdje je nestao zrakoplov.

 

American Manhunt: The Boston Marathon Bombing

Ova dokumentarna serija u tri epizode prati tragediju do koje je došlo kada su teroristi aktivirali bombu na ciljnoj liniji bostonskog maratona. Napad su izveli 2013., postavljanjem dvije bombe u ekspres loncu ručne izrade koje su rezultirale troje smrtno stradalih i brojnim ozljedama. Od posljedica eksplozije poginulo je troje, a ozlijeđene su 282 osobe.

 

Waco: American Apocalypse

Samoproglašeni prorok David Koresh indoktrinirao je skupinu ljudi koji žive u Wacou u Teksasu, da povjeruju da se uznesenje bliži i da trebaju postaviti zasjedu američkoj vladi. Ova trodijelna ograničena serija je priča o događajima koji su doveli do jedne od najzloglasnijih i najfatalnijih policijskih opsada u američkoj povijesti.

 

Missing: Dead or Alive

Najnovija dokumentarna serija na Netflixu u četiri epizode prati tim policajaca iz Južne Karoline dok tragaju za ljudima koji su nestali ili nestali pod upitnim okolnostima diljem države.

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Naslovna fotografija: IMDb

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0