3 mjesta u Parizu koja modne insadjerice obožavaju

Uskoro će završiti još jedan Tjedan mode u Parizu koji je u francusku prijestolnicu privukao brojne insajdere modne industrije kako bi prisustvovali predstavljanju novih kolekcija renomiranih brendova. Iako je modnim urednicima, stilistima, novinarima, buyerima i influencerima dnevni raspored ispunjen revijama i eventima od jutra do mraka, ipak stigli posjetiti i omiljene pariške restorane i bistroe kojih je mnogo. Otkrili smo koja su neka od omiljenih mjesta u Parizu modnih insajdera, a top 3 koja smo viđali ovih dana na Instagramu otkrijte u nastavku.

Lipp

Tipičan brasserie je institucija je pariške gastro scene smještena na bulevaru Saint Germain. Uređenje je tradicionalno, kao i hrana koja se temelji na klasicima francuske kuhinje. Šarmantan bistro otvoren je davne 1880. godine, posjećivali su je umjetnici poput Pabla Picassa i Andyja Warhola, Woody Allen spominje je u filmu “Ponoć u Parizu”, kao i Ernest Hemingway u svojim dijelima. Prostor je prepun ogledala, stolovi se nalaze jedan do drugog pa ćete htjeli, ne htjeli morati upiti atmosferu, a zidovi su prekriveni ukrašenim pločicama. Ukusni specijaliteti i izvrsna destinacija za one koji žele doživjeti duh starog Pariza.

Hôtel Costes

Kultni hotel nezaobilazna je stanica svih fashion insadjera za trajanja Tjedna mode u Parizu. Mjesto je to na kojem su boravili mnogi celebritiji i koje ima posebnu energiju te je zato omiljena destinacija posjetiteljima Pariza. Luksuzni hotel smješten je u Rue de Castiglione, nedavno je dobio i novi dio, ima svoj signature miris i glazbenu playlistu, a možda je najpoznatiji po baru i kafiću koji se nalazi u dvorištu, a koji je okružen zelenilom. Izdvojite vrijeme barem za čašu crnog vina, iskustvo će zasigurno biti nezaboravno.

Loulou Paris

Talijanski restoran smješten u vrtovima ispred muzeja Louve, chic je i cosy mjesto u kojem možete očekivati ukusne zalogaje, u prekrasnom ambijentu elegantne terase s pogledom na Musée des Arts Décoratifs i zelenilo. Ovo je mjesto idealno za posjetiti u vrijeme ručka, ali dođete li navečer nećete pogriješiti jer se zabava odvija u kasnijim večernjim satima. Za uređenje je zaslužan arhitekt Joseph Dirand, a sofisticiran prostor upotpunjen je dizajnerskim namještajem poput Tulip stolaca Eera Saarinena i art-deco detaljima. Loulou je definitivno mjesto koje ne smijete propustiti!

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Fotografije: Instagram

Shopping cart
There are no products in the cart!
Continue shopping
0