Castiglione je novootvoreni dio legendarnog pariškog hotela Costes

Spojen tajnim vratima s legendarnim hotelom, prošlog mjeseca je otvoren Castiglione, novi dio pariškog Costesa smještenog u Rue Saint-Honoré. Novi se dio nalazi u ulici koja siječe tu – rue de Castiglione, pa zato nosi i taj naziv, a uređenje se razlikuje od starog dijela hotela koji je otvoren 1995. godine i izgleda iznimno elegantno s detaljima u baroknom stilu.

Dizajner interijera Jacques Garcia je od rezidencije iz 18. stoljeća napravio unikatan hotel s 5 zvjezdica, drugačiji od bilo kakvih trendovskih mjesta tada, a više od 25 godina Hotel Costes pojam je pariškog života i stila, obožavano i svevremensko mjesto koje je puno od jutra do mraka. No, došlo je vrijeme i za novu etapu u povijesti te je vlasnik Jean-Louis Costes zadužio Christiana Liaigrea, poznatog po minimalizmu, da uredi novo pariško it mjesto. Naime, osim zgrade u kojoj se nalazi originalni Costes, XXL luksuzni hotel sad čine i prostorije bivšeg hotela Lotti, smještene u rue de Castiglione te noviji dio na adresi rue Mount Tabor. Hotel od tri dijela uređen je u različitom stilu, ali si dijelovi međusobno komplimentiraju te je atmosfera jednaka u svakom dijelu pozicioniranom oko legendarnog restorana.

Castiglione čini 38 soba koje su prostranije nego one u starom dijelu, a vizualno prostor povećava i upotreba mramora i vapnenca te pregršt dnevnog svijetla koje ulazi u sobe, čak i u walk-in ormare. I kupaonice imaju pogled na prvi arondisman i vrtove Tuilerie, dok su terase okrenute prema trgu Place Vendôme i Sacré-Coeuru. Kako bi iskustvo odsjedanja doseglo maksimalan luksuz trenutačno se ispod oba hotel gradi spa i najveći unutarnji bazen u Parizu.

Apartmani Loft 45 i Loft 65 najbolje reflektiraju stil Liaigrea, uređeni su jednostavno, ali rafinirano, a Loft 45 zauzima zadnji kat hotela te se s njegovih terasa i balkona može u uživati u pogledu na Place Vendôme, Operu i Tuileries. Sobe Exception uređene su u neoklasičnom stilu i prostiru se na 70 metara kvadratnih dok, Exception Etage Noble imaju najviši strop u čitavom kompleksu i balkon koji gleda na rue de Castiglione. Aprtmani iz kategorije Vendôme, Vendôme sous les toits te Vendôme Etage Noble pripadaju u najluksuznije te je riječ o loftovima i stanovima koji se prostiru na 160 metara kvadratnih te koji su opremljeni sa spektaluranom garderobom i kupaonicom, dnevnim boravkom s barom te blagovaonicom.

Posebnost je u tom što oba interijera čine cijelu iako su jedan drugome protuteža – kao što je dio u Sant-Honoréu bio over-the-top i odgovor minimalizmu devedesetih, tako je Castiglione lišen svih detalja i pročišćen. No, vibra je veoma slična, a upotpunjuju je i eklektična umjetnička djela poput pozlaćene skulpture Davida Altmejda na krovu. Sigurni smo da će i Castiglione imati svoj faktor X kao i Costes, kojem doprinose i glazba posebno složena za hotel (koju možete i kod kuće slušati putem Spotifyja i Apple Musica) te mirisi, odnosno signature parfemi i svijeće.

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Fotografije: Instagram, hotelcostes.com

Shopping cart
There are no products in the cart!
Continue shopping
0