24 sata na Visu s Lidijom Lešić: Evo gdje se kupati, piti kavu i pojesti domaće delicije

U posljednjih godinu dana influencericu i vlasnicu brenda My Choice, Lidiju Lešić češće se može sresti u Visu nego u Zagrebu, a razlog tome je renovacija stare kamene kuće na tom dalmatinskom otoku. S obzirom na to da provoditi mjesece i mjesece na Vis, rođena Slavonka ovaj je otok u potpunosti počela svojatiti, stvorila je svakodnevne rituale, pronašla svoja omiljena mjesta, a tamo je i snimila kampanju za vlastiti modni brend. Zanimalo nas je kako izgleda njezin savršen dan na Visu i koja to mjesta preporučuje baš svakome tko kroči na ovu oazu mira! Lidijine preporuke pročitajte u nastavku.

Jutro

Jedno od meni najdražih mjesta za jutarnji chill, u kojem nerijetko doručkujem i pijem kavicu sa pogledom na more i višku valu, kako bi domaći rekli, je Frutarija. Frutariju i njezinu terasu krase dvije visoke palme koje ugođaj čine još posebnijim. Obožavam ovo mjesto, čija terasa izlazi na more.

Još jedno od mjesta koje volim kroz jutro i ima dušu je Mvseum koji drži specialty coffee i zaista izgleda kao muzej. Mjesto je koje ne smijete zaobići.

Oko podneva

Kada se o plažama radi, za potpuni doživljaj biram Malu Travnu i ručak kod našeg Senka Karuze. Njegova kuća skrivena je u toj prekrasnoj tirkiznoj uvali. Ručak koji traje cijeli dan, stol koji te čeka. Krećeš sa predjelima, zatim s ribljom juhom od dimljene morske mačke i priljepaka, a za glavno jelo te čeka ulov dana. Piješ domaće vino, kupaš se i sunčaš između, može li bolje?

(Kasno) poslijepodne

U unutrašnjosti Visa skriva se Aerodrom. Zaista je riječ o nekadašnjem saveznički aerodromu, ali neću vam pričati povijest, nego opisivati gastronomske užitke. Gostionica Aerodrom nezaobilazna mi je stanica po povratku sa viških plaža. Gastro priču temelje uglavnom na hladnim platama i vinima na čaše. Guštati u komadu viške pogače, hladnoj salati od hobotnice, plodova mora ili tune… Dodajte još čašu Vugave, i kud ćeš bolje?

Zalazak sunca

Na brdašcu, iznad grada stoji srednjovjekovna utvrda stara više od 200 godina, a sagradila ju je britanska kraljevska ratna mornarica. Fortica – mjesto najljepšeg izlaska i zalaska sunca. Velika drvena vrata i sam ulaz kroz njih je veličanstven, kroz dugačko predvorje dolazi se do prostranog vrta u kojem se nalaze restoran i bar! Ne propustite prošetati se (ili uzeti taksi ako vam je vruće) do utvrde s koje se otvara pogled na Host, višku uvalu i druge otoke. Dok ispijate svoje omiljene koktelčiće, uzivat ćete u savršenoj glazbu i prirodnoj hladovini koji vam daju borovi i čempresi. It’s a must!

Večer

Jedan od meni najdražih restorana sa najljepšim vrtom je restoran i bar Lola. Ne čudi zašto sam upravo tamo snimala svoju posljednju My Choice kampanju. Ivica i Puri postali su već obitelj. Romantična večera u dvoje ili proslava života s frendovima, svejedno – uživat ćete u svakom slučaju! Savršena hrana, predivan ambijent, ukusni kokteli, ma ne može bolje… Najdraže mi je čak sjesti u lounge, naručiti 3 ili 4 predjela od kojih ne smijete nikako propustiti ceviche od kozica, gnude i krokete od sipe. Mljac! Naručite višku vugavu, “čopkate” hranu i uživate u ambijentu i okusima koji se prožimaju u vašim ustima. Nema dalje.

Bonus preporuka

Za domaću hranu u gradu Visu ne smijete propustiti Pojodu, kultni restoran smješten u Kutu – ali, stvarno! Kozice “Moj Nono”, polpeta od hobotnice uz domaću šalšu, sipa-bob, rižoto ili, pak, riba na gradele. Odmah bi se teleportirala tamo!

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Fotografije: Privatna arhiva, Instagram

Shopping cart
There are no products in the cart!
Continue shopping
0