Body & Soul Sunday – Teški razgovori

IMG_5506Neke razgovore i situacije najradije bi izbjegli. Nažalost, to nije uvijek moguće. Svatko od nas nekada je primoran obaviti razgovor s nekim tko nas na neki način plaši ili samo stvara nelagodu. Bilo da se radi o poslovnim situacijama ili privatnim, svi smo osjetili grč u želucu prije obavljanja takvog razgovora. Pitanje je kako voditi takav razgovor što ‘bezbolnije’. Za to je potrebna hrabrost i još neke vještine.

Dobra priprema

Priprema je ključ za uspjeh. Kada smo dobro pripremljeni tada smo u velikoj prednosti. Upoznajte se sa situacijom, znajte što želite postići i što želite reći. Upoznajte se s drugom stranom i znajte što vas točno smeta što želite da se promijeni. Imajte spremnu uvodnu rečenicu kojom započinjete rečenicu kako bi što lakše započeli.

Stav prema situaciji

Osvijestite svoj stav prema cijeloj situaciji. U čemu je problem i što je vaše mišljenje o tome? Jeste li dobro razmislili, jeste li preoštri ili preblagi prema drugoj strani? Jeste li mišljenje stvorili na temelju nekih predrasuda? Prvo preispitajte sebe i svoje motive prije nego se suočite s onima koji misle drugačije.

Čarobna riječ

il_570xN.825213263_1f4f

Kada razgovarate, upotrebljavajte čarobnu riječ – RAZUMIJEM. Svaki puta kada vam sugovornik kaže što on smatra problemom i što njemu/njoj ne odgovara pokažite da razumijete. Slušajte što se govori i uvažite njihovo mišljenje. Tako ćete ‘omekšati’ drugu stranu i prikazati se kao osoba koja razumije što ih čini nezadovoljnima.

Budite ustrajni

Iako razumijete, ne znači da i popuštate. Budite fokusirani na ono što želite razgovorom postići i ne dajte da vas druga strana ‘obradi’. Uz pokazivanje da vam je žao što se oni tako osjećaju dajte im do znanja i da njima treba biti žao što se niti vi ne osjećate dobro s cjelokupnom situacijom.

Važno je kako završiti razgovor

Kada god je to moguće, nastojte razgovor završiti u pozitivnom znaku. Postigli svoj cilj ili ne, budite pristojni i dostojanstveni. Iako ste trenutno na suprotnim stranama, nikada ne znate kada će se ukazati potreba za novu suradnju. Zato je uvijek bolje ostaviti neka vrata otvorenima.