Intuiciju možemo opisati kao unutarnji glas koji nas uvijek prati. Neki je zovu ‘šesto čulo’ ili ‘osjećaj u trbuhu’. Kako god je nazivali, činjenica jest da svi imamo intuiciju. Pitanje je koliko smo je svjesni te možemo li je prepoznati. Uloga intuicije jest da nam pokaže pravi put, da nas usmjeri gdje bi trebali ići i još važnije – što bi trebali izbjegavati. Poput najboljeg prijatelja. Biti intuitivan znači biti povezan sam sa sobom. Sa svojim tijelom i duhom. Kako prepoznati glas intuicije, kako čuti što nam govori te kako ga uvijek slušati?

Otpustite kriva uvjerenja

Svima su nam u djetinjstvu nametnuta određena uvjerenja. Odgojem stječemo poglede na svijet koji ostaju s nama cijeli život. Neka od tih uvjerenja su ispravna, ali neka nisu u skladu s našim iskonskim ‘ja’. Budući da su nam predana od strane roditelja i drugih utjecajnih osoba u djetinjstvu, pitanje je koliko se s njima slažemo? Važno je prepoznati takva uvjerenja koja nas koče u vlastitom duhovnom razvoju. Otpustite ih i napravite mjesta za novo viđenje života koje vas čini boljom osobom u svakom pogledu.

Vjerujte onome što osjećate

intuicjija17a993d3ad394aa267dbf9ad501619e4

Osjećaj u trbuhu rijetko nas prevari. Kada se nađemo u novoj situaciji, tijelo nam odmah pokazuje znakove ugode ili neugode. Iako svjesni upozorenja, ne poslušamo ga uvijek. Kada počnemo vjerovati svom tijelu i onome što nam govori, tada slušamo svoju intuiciju. Iako ne možemo racionalno objasniti zašto nam je negdje lijepo ili nije, taj osjećaj nam odmah govori trebamo li bježati ili ne.

Sanjajte

7-doctor-approved-formulas-that-will-help-you-wind-down-at-night-1762367-1462724227.640x0c

Um nam je najmanje opterećen u trenucima prije nego utonemo u san. Um se tada razbistri i oslobodi put za naše najiskrenije i najdublje misli. Ako inače ne uspijete čuti intuiciju, ovo je vrijeme kada ju ne možete izbjeći. Što vam dolazi na pamet prije sna? A što dok sanjate? Snovi nam također pokazuju vlastitu podsvijest. Zapišite što ste sanjali i pratite neko vrijeme kako vam se snovi razvijaju. Iznenadit ćete se koliko ćete saznati o sebi i svojim strahovima, željama i strastima.

Meditirajte

lintucijaarge

Ako se želite povezati sa svojim unutarnjim ‘ja’, nema boljeg načina od meditacije. Vrijeme provedeno u tišini pomaže nam u prepoznavanju i slušanju intuicije. Kada se koncentriramo samo na sebe, ne možemo a da ne čujemo što nam vlastito tijelo govori. Čak i kratke meditacije pokazuju rezultate i obogaćuju naš duhovni razvoj. Zato – zatvorite oči, opustite se i slušajte svoju intuiciju.