Zdravi blagdanski kokteli

Božićno razdoblje sa sobom donosi domjenke, kućne zabave i stolove pune hrane. Iako se uvijek trudimo ostati u granicama, većina nas pretjera s količinom hrane, te u novu godinu krenemo razmišljajući o teretani i detoxu. Kako bi praznici bili što veseliji i zdraviji, pripremili smo niskokalorične zimske koktele koji će vas ugrijati. Poanta je da ne koristite zaslađene mješavine predodređene za koktele, već prirodne sokove koji su zdravi i imaju manje kalorija. Osim sokova, u ovogodišnjim blagdanskim koktelima koristite svježe voće.

  1. Sangria od jabuke

Razrezati jabuke i naranču na komadiće, staviti u blender. Dodati vino, sok od jabuke i štapiće cimeta te izmiksati. Naknadno dodati vodku, med i cimet, te promješati i poslužiti s ledom.

apple-cider-sangria_0.jpgapple-cider-sangria_0

Sastojci:

1 litra bijelog vina

2 i pol čaše svježeg soka od jabuke

2 štapića cimeta

1 čaša vodke

2 razrezane jabuke

1 razrezana naranča

1 žlica meda

Pola žlice cimeta

  1. Mojito od šipka

Dodajte sok od šipka i žlicu soka od limuna u posudu uz rum i šećer te dobro promiješajte i izlijte u čašu. Napunite čašu dobivenim napitkom i kockama leda, te dodajte šampanjac i sjemenke šipka.

pomegranate-mojito-cocktail

Sastojci:

Pola čaše soka od šipka

1 žlica soka limuna

2 žlice ruma

Prstohvat šećera ili stevie

Pola čaše šampanjca

Sjemenke šipka

  1. Gin od ružmarina

U čašu pomiješati grančice ružmarina s iscijeđenim sokom limuna i medom. Napunite čašu ledom te dodajte gin i gaziranu vodu.

rosemary-gin-fizz-2-550x821

Sastojci:

3 grančice ružmarina

1 limun

Pola žlice meda

1 i pol decilitar gina

1 deciliar gazirane vode

  1. Topla čokolada od crnog vina

U loncu na laganoj vatri prokuhajte mlijeko sa komadićima čokolade. Mješati dok se ne pretvori u homogenu smjesu te potom dodati crno vino i kuhati dok ne zaključa.

red-wine-hot-chocolate-5

Sastojci:

1 i pol čaša mlijeka

1 čaša crnog vina

100 grama namrvljene čokolade za kuhanje

  1. Mrkvin koktel

Iznimno jednostavan koktel, potrebno je mrkvin sok pomiješati s pjenušcem ili šampanjcem i poslužiti u čašama za šampanjac. Poželjno je sok dobiti cijeđenjem mrkve.

carrot-mimosas-3

Sastojci:

1 decilitar čistog soka od mrkve

1 decilitar pjenušca ili šampanjca