Zašto jesti jabuke u trudnoći

Izbalansirana prehrana jedan je od ključnih faktora za zdravlje trudnice, i još bitnije, djeteta. I ne, to nije floskula u koju ne povjeruju ni oni koji je izgovaraju, već jasna poruka da bi se na svakodnevni jelovnik u ovom periodu života trebalo pripaziti. Glavni razlog tome je taj što se iz prehrane mogu dobiti svi ključni sastojci bitni za rast bebe, ali i za sprječavanje pojave nekih bolesti.

Balansiranom prehranom bebi možete osigurati dovoljnu količinu potrebnih vitamina, kalija, kalcija, folne kiseline, omega 3 kiselina ili minerala. Stoga se nipošto nemojte zanemariti moć namirnica koje u tih devet mjeseci unosite u sebe. Pritom ne zagovaramo vojnički režim u kojem si baš nikad nećete priuštiti komadić slatkog ili zadovoljiti neke svoje druge želje u prehrani, no svakako zagovaramo da većina jelovnika ipak bude uravnotežena i zdrava. A ako pazite na to, onda ćete u jelovnik htjeti uvesti i jabuke.

Znanstveno istraživanje provedeno na Sveučilištu Aberdeen na početku milenija potvrdilo je da postoji benefit jabuke za nerođenu bebu. Točnije, bebe majki koje su konzumirale više jabuka u trudnoći imale su gotovo upola manji rizik za razvoj astme, nego ona djeca majki koje nisu ili su pak minimalno konzumirale jabuke. Zadovoljavajuća količina koju biste trebali unijeti u organizam je 4 do 5 jabuka tjedno, a sve zato što antioksidanti iz jabuka imaju važnu zaštitnu ulogu.

I nisu jabuke odlične samo radi potencijalnog sprječavanja razvoja astme, one su odlične i jer su pune hranjivih tvari koje pomažu razvoju bebe u trbuhu. Bogate su vitaminima A i C, vlaknima te kalijem koji su nužni za nesmetan rast i razvoj. Uz to, unos zdravih namirnica u organizam može pomoći i vama da organizam zadržite u najboljem mogućem stanju.

Ne kaže se uzalud da “jabuka na dan tjera doktora iz kuće van”, tako da svakako nije na odmet uvesti ovu namirnicu i tako pomoći i sebi i svojoj bebi.

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Fotografije: Pinterest

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0