Zašto je Algenist maska jedna od najboljih koju možete priuštiti svojoj koži

Pronaći masku za lice koja zaista djeluje nije uvijek najlakši zadatak. Prečesto nam zadovoljstvo pruži samo trenutačni osjećaj zategnutosti kože ili hidratacije. Naravno, tu su i osobne preference korištenja maske – neki vole sheet masku jer ne zahtijeva ispiranje lica, neki pak više vole one od gline koje se sasuše i očiste svaku poru. Tu su i maske u kućnoj radinosti, koje smo isprobavali u lockdownu.

Što kada bih vam rekla da sam pronašla masku za lice koja zaista djeluje, kožu čini vidljivo boljom, a na licu je morate držati svega nekoliko minuta?

Maska za lice Algenist Alive Prebiotic Balancing pravo je čudo za kožu, a hrabra tvrdnja da je učinkovita u samo 10 dana te da su promjene na koži izrazito vidljive nagnale su me da provjerim je li to baš zaista tako.

Kako djeluje? 

Algenist je brend za koji možda niste čuli, na njega naišli na stranicama glossy magazina ili vidjeti na sponzoriranim postovima beauty influcencerica. No, zaljubljenici u kvalitetne i djelotvorne proizvode objeručke su ga prihvatili. Algenist Alive Prebiotic Balancing maska nema super fancy pakiranje i marketinšku mašineriju koja je proizvod plasirala posvuda. Pa ipak, riječ je o maski za koju ćete, uputite li se u bilo koju parfumeriju u svjetskim metropolama, čuti brojne preporuke. Jednostavna plavičasta posudica i ružičasti poklopac skrivaju jednu od najdjelotvornijih maski za lice koju sam imala priliku probati. Prije nego što vam napišem kako se koristi, bitno je objasniti pojam prebiotika i probiotika, zbog kojih je ova maska posebna.


Prvo što treba shvatiti je to da naše tijelo ima mikrobiom, sustav živih organizama (uključujući dobre bakterije) koji se druže i unutar i izvan tijela. Na isti način na kojeg konzumacijom probiotika balansiramo probavu i površina kože može biti neuravnotežena te joj je potrebna pomoć.

Zdravi mikrobiom na površini kože vidimo u obliku uravnoteženog tena, bez prištića i mrljica, akni, pretjerane ili nedovoljne proizvodnje sebuma. Upravo zato, i prebiotici i probiotici igraju važnu ulogu u beauty rutini balansirajući dobre i loše bakterije na koži. To su korisni sastojci koji pomažu uspostaviti ravnotežu prirodnog površinskog ekosustava kože.

Prebiotici su hrana u kojoj probiotici uspijevaju biti učinkovitiji, a ova maska djeluje na obnavljanju prirodnog mikrobioma kože s prebiotikom iz algi za pojačan sjaj, čistoću i mekoću kože bez neželjenih teksturalnih problema.

Algenist Alive Prebiotic Balancing maska je za njegu kože temeljena je na znanosti i opsežnom istraživanju regenerativne moći algi. Formulirana je s prebiotikom iz algi i probiotikom, u kombinaciji s patentiranom aleuronskom kiselinom, također proizvedenom od algi. Ova maska hidratizira kožu te je ostavlja ujednačenom, pročišćenom i blistavom, a uz to je čini otpornijom na starenje uzrokovano zagađenjem iz okoliša i brzim načinom života.

Algenist Alive Prebiotic Balancing maska za lice u potpunosti je veganska i ne sadrži sulfate SLS i SLES, parabene, formaldehid, agente za oslobađanje formaldehida, ftalate, mineralno ulje, retinil palmitat, oksibenzon, katran, hidrokinon, triklozan i triklokarban te sadrži manje od jedan posto sintetičkih mirisa.

Kako koristiti?

Algenist Alive Prebiotic Mask može se koristiti dva do tri puta tjedno. Nanosi se na čisto, suho lice te se kružnim pokretima umasirava u kožu. Iako je najprije blijedo plave boje i zanimljive, prozračne teksture, masiranjem će promijeniti nijansu u boju ružičaste gline. Ostavite je da djeluje tri do pet minuta, a lice potom isperite i nastavite sa svojom običajnom beauty rutinom.

Za razliku od raznih maski od gline koje je naporno oprati s lica, koje su “neudobne” i znaju peckati za vrijeme sušenja te intenzivno zatezati, ovu masku nećete ni osjećati na licu. Lako se ispire, ne zaprlja umivaonik, a na licu se ne osuši već ostaje kremasta. Čim operete lice primijetit ćete da vam je koža nevjerojatno mekana, zaglađena i baršunasta na dodir. Pore izgledaju smanjeno, a lice nevjerojatno čisto bez osjećaja zatezanja ili suhoće. U kombinaciji s redovitom eksfolijacijom, koža doslovno sjaji nekim novim sjajem. Tekući puder i makeup bolje prijanjaju na koži, a uz uobičajenu rutinu seruma i krema, lice ostaje zaglađeno i “zdravo”.

Masku možete nabaviti putem stranice Cult Beauty, a 50 mililitara stoji oko 320 kuna te će vam, koristite li masku dva do tri puta tjedno, trajati barem dva mjeseca s obzirom na malu količinu koja se nanosi na lice.

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici. 

Fotografije: Sephora, Cult Beauty, @theswatchaholic

Shopping cart
There are no products in the cart!
Continue shopping
0