Pinterest

Zašto biste trebali prigrliti single život u 20-ima?

Znamo da ponekad i oni koji su u vezama i oni koji su slobodni, znaju zanemariti fokus i na same sebe, odnosno na self-care trenutke koji su nam u svakoj situaciji potrebni. Iako vas ponekad pogled na sretne parove može na tren i zasmetati, to ne znači da ne trebate prigrliti to što ste single i uživati sami u sebi, dapače, ponekad je i biti sam bolja opcija nego biti u nekvalitetnoj ljubavnoj vezi. 

Biti u 20-ima i uz to biti slobodan – single & ready to mingle, ne može biti loše kako god da okrenete. To su godine u kojima se možete u potpunosti fokusirati na sebe, svoju edukaciju, pronalazak idealne karijere za sebe, uživanje u društvu u kojem želite biti i večernjim izlascima i putovanjima na koja želite ići, bez komprosima oko vremena, lokacije ili bilo čega drugog. Upravo to vrijeme treba iskoristiti do maksimuma jer će sva ta iskustva jednog dana postati uspomene kojih ćete se rado prisjećati. Uživajte sami u svojem društvu, u vremenu koje je samo vaše i upoznajte bolji sami sebe. 

Izvedite sami sebe na ručak ili na coffee date

Nema ništa loše u tome da sami izađete iz kuće i uputite se prema novom restoranu ili kafiću koji već duže želite posjetiti, ali nemate s kime otići. Sa sobom ponesite knjigu ili laptop u slučaju da želite nešto i napraviti ili se educirati, a vrijeme koje uzmete sami za sebe, svakako će vam goditi. Uvjereni smo da ćete se zabaviti i sami sa sobom, ali i tko zna, možda baš na takvom mjestu i upoznate nekoga. 

Večernji izlasci s društvom

Iako ovo nije klasičan način fokusiranja na sebe, izlazak s prijateljicama definitivno će vam napuniti bateriji i pomoći će vam da se osjećate dobro. Izlaziti u 20-ima znači da još nije kasno da se ostaje do ranih jutarnjih sati sa prijateljima vani, a da idući dan sve možete ponoviti. Izlazak ne počinje u klubu, nego pozovite prijateljice kod sebe, zajedno se spremajte, šminkajte i slažite stylinge, a već će vam se tad raspoloženje podići do maksimuma. Jedan do trikova za instant mood boost, ako se osjećate loše, je podići telefon i nazvati prijateljice – okružite se onima u čijem društvu uživate i tko vam podižu raspoloženje.

Tjelovježba ili šetnja na svježem zraku

Osim što sami sebe možete odvesti na date ili, pak, u večernji izlazak, možete se i posvetiti svojem tijelu, što će dobro utjecati i na vaš um. Fokusirajte se na tjelovježbu ili šetnju po svježem zraku. Trening je savršen za to kada želite “ispucati” sve iz sebe, a šetnje su, pak, kao stvorene za razmišljanje. Oboje će vam goditi jer je to vrijeme samo za vas.

Radite ono što vas umiruje

Bilo to pisanje, crtanje, kuhanje – što god vas umiruje i čini sretnima, uzmite si barem jednom tjedno pola sata vremena da radite nešto što će vas “regenerirati”, što će biti samo vaša aktivnost i nakon čega ćete se osjećati dobro. Biti single ne znači da vam je dosadno dok ste sami, dapače, imate vremena za uvrstiti sve aktivnosti koje želite u svoj raspored. Naravno, sasvim je normalno ponekad osjećati usamljenost, no ako si u tjednu ostavite vrijeme za neku aktivnost koja će vas zaokupirati i omogućiti vam da se fokusirati sami na sebe, svoj hobi i svoje misli, lakše ćete prolaziti kroz trenutke potencijalnog nezadovoljstva ili demotiviranosti.

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Fotografije: Pinterest

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0