Nastojanja oko promocije zdravog i aktivnog života polako dolaze na plodno tlo. Svjedoci smo popularizacije outdoor sportova, posebice trčanja, kako cestovnog, tako i trail varijante po raznim podlogama i nagibima terena.

U svom Sportskom savjetovalištu Farmacia nailazi na brojna pitanja o pravilnoj prehrani za vrijeme treninga, planu treniranja te o adekvatnoj suplementaciji i kako si pomoći kod najučestalijih sportskih ozljeda.

Na osnovu iskustva i interesa korisnika osmišljen je i kreiran Farmacia Running kit.

Pakiranje s posebno dizajniranom kutijom atraktivnog izgleda Farmacijinog novog vizuala Sportskog savjetovališta sadrži brojne proizvode u mini i full size formi od kojih posebno ističemo:

  • Pileje Oligobiane, 30 tableta sa željezom i bakrom kao potpora napornim treninzima i održavanju balansa željeza u organizmu. Posebno je važan preparat kod žena trkačica
  • Dietpharm Magnezij 400 active 20 vrećica, magnezij ne treba posebno naglašavati, nikad ga dosta u sportovima izdržljivosti, a primjena je još bolja u odličan okus i brzu direkt primjenu
  • Perskindol sprej 150ml, sadrži mentol i sedam posebno odabranih eteričnih ulja dvostruko djelujući prvo hlađenjem zatim ugodnim osjećajem topline. Brzo se primjenjuje i ne ostavlja masne tragove na koži. Posebno je dobar prije treninga gdje potičete cirkulaciju mišića za nove izazove
  • Lola Care mini set prve pomoći, odličan saveznik za saniranje manjih ozljeda u džepnoj varijanti

Tu su još probiotici za regulaciju crijevne flore, matična mliječ uz dodatak L carnitina, brojni mini proizvodi za njegu, zaštitu od sunca i čišćenje kože te neizostavni rekviziti poput Multipower sportske bočice, vrećice za obuću i atraktivne multifunkcionalne marame design by Farmacia.

Kako bi set sadržavao najvažnije proizvode za svakog trkača pobrinula se magistra farmacije i voditeljica projekta Farmacia sportsko savjetovalište Ljerka Jurić Karoli, dok se uz running kit za zagrebački polumaraton spremala Alex Milinković, poznati glas hrvatskog radijskog etera, i trener Ante Burazin koji je zaslužan za dobru kondiciju brojnih poznatih osoba.

Set je limitiran količinom i dostupan u odabranim Farmacia lokacijama, a nakon što ga nabavite i u hipu potrošite cijeli paket, ostaje vam prekrasna kutija u koju poslije možete pohraniti sve vaše medalje osvojene na utrkama. Maloprodajna cijena paketa je 229 kuna.