Začinite ovu subotu sa spicy margarita koktelom s jagodama! Donosimo recept…

Usred sezone jagoda smo, a mi smo pronašli još jedan način na koji biste ih mogli konzumirati. Ovaj recept ne pripada u one klasične, slatke ili, pak, one u kojima ćete izvući najbolje od jagoda za zdravlje, već je riječ o receptu za klasičan margarita koktel s pomakom.

Margarita je koktel sastavljen od tekile, triple sec likera i soka od limete, ponekad s dodatkom simple sirupa i sa solju na rubu čaše. Poslužuje se s ledom ili bez leda, a popularne su i frozen margarite s izblendanim ledom. Uz njih, popularne su i spicy margarite, s dodatkom jalapeño papričica, a mi vam donosimo recept baš za jednu takvu.

Ovaj nas je recept, za koji je zaslužna Julianna McIntosh, koja stoji iza profila @join_jules, privukao baš zbog zanimljive kombinacije okusa slatkoća jagoda i ljutine jalapeño papričica. Za Strawberry Jalapeño Margarita koktel bit će vam, uz ljute papričice i svježe jagode, potrebni i tekila, Cointreau triple sec liker, sok limete, agavin sirup, led, listići svježe mente i dehidrirana limeta za dekoraciju te shaker za koktele.

McIntosh je spicy margarite zaista podignula na višu razinu jer prije svega priprema pire od jagoda i jalapeño papričica. Sastoji se od pola jalapeño papričice, pet do šest jagoda, šalice vode i malo soka limete (po želji) koje morate izblendati i procijediti kako biste dobili gusti sok koji će ovom piću dati poseban okus.

@join_jules

Strawberry Jalapeño Margarita for everyday that ends with a ‘Y’ 2 oz Tequila 1 oz Strawberry Jalapeño purée* 3/4 oz Cointreau 3/4 oz Lime Juice 1/2 oz Agave Syrup Ice Rim: Tajin Garnish: Mint & lime wheel In a cocktail shaker add all ingredients. Add ice and shake. Rim glass with lime juice and Tajin. Add ice and strain into glass. Garnish & enjoy! *Strawberry Jalapeño Purée: 1/2 jalapeño, add more for extra heat 5-6 Strawberries 1 Cup Water Blend & strain (I also like to add the juice of 1 lime) Xoxo, cheers! #joinjules #margarita #margaritas #strawberry #jalapeno #cocktail #cocktailrecipes #spicymargarita #drink #drinkrecipes #imbibegram #recipe

♬ Hooked On A Feeling – Blue Swede & Björn Skifs

Nakon toga ćete u shaker dodati sve sastojke – 60 mililitara tekile, 30 militara soka od jagoda i papričica, 22 mililitra Cointreau, 22 mililitara soka od limete, 15 mililitara sirupa od agave. Na kraju ćete dodati i led te dobro protresti sve sastojke u shakeru. S obzirom na to da margarite imaju i začin na rubu čaše, McIntosh je koristila meksički tajin koji je napravljen od 100 posto prirodnih chili papričica, limete i morske soli te koktelu daje dodatan kick u okusu. U čašu zatim dodajte usitnjeni led, prelijte koktelom i ukrasite kriškom dehidrirane limete i listićima mente.

Okus ovog koktela instantno će vas podsjetiti na vruće ljetne dane, a riječ je zaista o jednoj od najzanimljivijih kombinacija za margarite koju smo imali prilike probati. Proslavite ovu sunčanu subotu jednom spicy margaritom!

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Fotografije: Pinterest

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0