Vrijeme, pokret i ljepota kao inspiracija za novi nakit hrvatskog brenda

Hrvatska dizajnerica nakita Maja Miletić, koja stoji iz brenda mammii jewellery, uvijek iznova oduševi komadima koje kreira, ali i pričom koja stoji iza njih. Naime, u njezinom svijetu komad nakita nije samo nakit, već iza svakog para naušnica, narukvice ili ogrlice stoji i Majina interpretacija trenutka u kojem je model nastao, raspoloženje, ali okruženje, prirodne pojave i životne situacije. A baš kao i svi umjetnici, ove se godine susrela s izazovima, koji je međutim nisu zaustavili u kreativnom izražavanju.

Retrogradna kolekcija naziva “Triptih” nastajala je kroz turbulentnu 2020. godinu uz zalete i pauze. Uz velike planove i stavljanje istih u mirovanje. Uz veliku nadu i uz tihi, neprimjetni trud. “Broj tri za mene simbolizira puno toga, a u ovom slučaju predstavlja strukturu u kojoj se najbolje snalazim. To se odnosi i na glavne faze rada, ali i na osnovne životne principe kojima se vodim”, otkrila je Miletić.

Kako kaže, pojmovi koje je odabrala ili, bolje rečeno, koji su odabrali nju su – vrijeme, pokret i ljepota. Za nju su, otkriva dizajnerica, to glavne pokretačke sile koje su često u pozadini njezinih razmišljanja.

“Tekstura stijena oblikovanih polako, stotinama godina, morem i vjetrom predstavlja vrijeme. Savršene su u nesavršenosti i prikazu prošlosti. To je princip prirode koji želim usvojiti u svom životu i ne opterećivati se postizanjem savršenog”, kaže vlasnica hrvatskog brenda nakita.

Pokret ističe kao glavni princip života. Um slijedi akciju, a tijelo sadrži u sebi mudrost koju bismo mogli nazvati intuicijom. Danas je potrebna više nego ikad prije. U pokretu predmet slojevito odbija svjetlo i doima se živim.

“Prolazna ljepota utjelovljena u cvijeću koje usprkos tome što vene ne gubi svoju vrijednost. Za mene to predstavlja životni princip u kojem nijedan trud ne prolazi nezapaženo”, kaže Miletić.

Čak i onda kad mislimo da ništa nije važno jer ne traje vječno, sjetimo se cvijeća i neumornih ciklusa koje priroda prođe.

Modeli su izrađeni od srebra i mjedi sa 24-karatnom pozlatom uz dodatak dragog i poludragog kamenja. Kolekcija “Triptih” je također najava tri podlinije mammii nakita koje će biti predstavljene kroz 2021. godinu.

Čitava se nova kolekcija, kao i ostatak nakita, mogu pogledati na Instagramu i Facebooku brenda, a u kreiranju lookbooka za nove komade nakita sudjelovali su Ivana Vukušić kao model te Martina Knapić, koja se pobrinula za make up i kosu, a snimljen je u foto studiju Zelmanović. Iza objektiva snimanja lookbooka bila je sama dizajnerica, koja je zaslužna i za vizualne kampanje s motivima prirode.

Shopping cart
There are no products in the cart!
Continue shopping
0