Vodimo vas u jednu malo drugačiju vilu u Istri u kojoj se možete odmarati u harmoniji s prirodom

Ako su mirno okruženje i potpuna privatnost za vas sinonimi odmora, onda će vas se u tom kontekstu sigurno dojmiti Villa Eco koju vam predstavljamo. Riječ je o zbilja posebnom zdanju u istarskom mjestu Sv. Lovreč, jednoj od popularnijih hrvatskih destinacija za bijeg od užurbane svakodnevice. Kako doznajemo od investitora i vlasnika Davida Labinjana, u pitanju je posve nova, suvremena kuća za odmor koja se može pohvaliti sa 100 četvornih metara stambenog prostora, dok se cjelokupno zdanje s okućnicom proteže na čak njih 800. 

“U moru kuća za odmor u Istri htjeli smo stvoriti nešto drugačije. Cilj projekta nam je bio kreirati malu kuću koja će biti svojevrsna zamjena za luksuznu hotelsku sobu. Kuća je u biti montažna, napravljena od prirodnih materijala kao što su drvo, kamen, OSB ploče i slično. Napaja se solarnim panelima i koristi se voda iz bunara. Cijeli koncept vodi se i pravilom plastic free te se izbjegava korištenje plastike u svim oblicima. Okoliš ondje nije klasična zelena engleska trava nego mediteransko bilje uz kap na kap navodnjavanje kako bi se minimalno na njega utjecalo. Kamen iz terena korišten je pak za temelje i ogradne zidove”, otkrio nam je David Labinjan koji je u biti cijelu kuću osmislio i realizirao sa svojom suprugom Lejlom i djecom. 

Villa Eco može se tako pohvaliti s dvije spavaće sobe, dvije kupaonice i open space dnevnim boravkom te kuhinjom i blagovaonicom s pogledom na bazen i famozni maslinik. Na pitanje kako je zapravo izgledao proces od ideje do realizacije David nam otkriva kako obiteljski jako puno putuju i vole svaki slobodan trenutak iskoristiti za nova iskustva. S druge strane govori kako imaju jako puno iskustva s nekretninama, izgradnjom i prodajom radi čega je proces stvaranja Vile Eco zapravo bio vrlo jednostavan pri čemu su veliku ulogu odigrali i provjereni kooperanti. Dodaje i kako ovo nije njihov prvi ovakav projekt koji su realizirali. 

Kao jednu od velikih prednosti ovog smještaja, ističe fleksibilnost iznajmljivanja i održavanja odnosno čišćenja objekta, jer se Villa Eco, govori, očisti u sat vremena kao apartman. S druge strane tu je i važan moment ekologije i održivosti koji je implementiran u cijeli projekt što danas kao koncept itekako privlači goste koji su osviješteni. 

“Nakon prve sezone iznajmljivanja možemo reći da smo više nego zadovoljni i da smo nadmašili sva očekivanja i planiranja. Zadovoljstvo gostiju je dokaz da smo na dobrom putu u promišljanju i konceptu i da su naša poimanja kuće za odmor bila dobra”, kazao je Labinjan kojeg pitam i da nam ukratko opiše stil i estetiku kuće koju ne možete ne zamijetiti. 

“Teško je to opisati. Japandi stil je očito prisutan, ali volim kad objekti imaju puno detalja jer mislim da ih to razlikuju od mainstream turističkih smještaja i lanaca gdje unaprijed znate što možete očekivati u sobi”, govori nam investitor. Villa Eco tako odiše prirodnošću koja je bazirana na detaljima od ratana, prozračnim i bež tonovima, elementima od drva i svojevrsnom suptilnošću. Interijer i eksterijer fluidno su povezani i svaki dio kuće svojevrsna je pozivnica za predah i uživanje. 

Kao još jedna od posebnosti ove kuće svakako je i krovna terasa koja ima krasan pogled na more, dok se u vrtu nalazi i tzv. fire pitt s ležaljkama koji je idealno mjesto za beskrajna večernja druženja. A kako Villa Eco izgleda u cijelosti, pogledajte u nastavku.

 

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Fotografije: Koridor27

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0