Vichy održao večeru i gošćama otkrio sve što trebaju znati o kolagenu. Evo tko se sve pojavio!

Uzvanici dermokozmetičkog branda Vichy Laboratoires saznali su zašto svi pričaju o kolagenu i zašto su to, zapravo, kolageni, a ne kolagen

Sinoć je Vichy Laboratories u Domu hrvatskog društva likovnih umjetnika, na jednom mjestu okupio brojne cijenjene suradnike; dermatologe, farmaceute, partnere, predstavnike medija i influencere, a središte večeri bio je Vichyjev najprodavaniji anti age proizvod, krema koja se proda svakih 22 sekunde, Liftactiv Collagen Specialist dnevna njega.

Nika Turković

Uzvanici, među kojima su se našla i brojna regionalno poznata lica kao što su Iva Radić, Ana Radišić, Korana Gvozdić, Domenica, Nika Turković, Valentina Walme, Sara Jo i Marija Kilibarda, od renomirane dermatologinje Željane Bolanče te farmaceutkinje Mirne Jelić Hrgić, a uz moderiranje voditeljice Ivane Mišerić doznali su brojne zanimljive detalje o kolagenu, proteinu koji čini 70 posto kožnog tkiva te je zaslužan za čvrstoću kože. Za odličnu atmosferu u elegantnom okruženju Meštrovićeva paviljona, pobrinula se regionalna glazbena zvijezda Džejla Ramović.

Kolagen je protein koji prirodno nastaje u ljudskom tijelu i vrlo je važan za zdravlje kože, kostiju i vezivnog tkiva. Korijen riječi “kolagen” seže do grčke riječi kólla, što znači ljepilo. Dakle, njegova funkcija je opisana u njegovom imenu – kolagen je ljepilo koje drži kožu na okupu i time održava njenu strukturu i elastičnost. U svijetu ljepote, a naročito anti-age njege, to je trenutno zasigurno jedan od najpopularnijih pojmova, no istovremeno je mnogo više od prolaznog trenda.

Kao najstariji protein na svijetu, kolagen je pronađen čak u kostima T-Rexa prije 68 milijuna godina. Najotporniji je i najizdržljiviji protein, snažniji od čelika, a u predstavlja 70 posto kožnog tkiva. Pod utjecajem ekspozoma, koža gubi kolagen, a opadanjem količine i kvalitete kolagena u koži, prvi znakovi starenja kože postaju vidljivi. No jeste li znali da ne postoji samo jedan kolagen, već njih čak 5 koji imaju različitu ulogu u procesu starenja kože? Upravo je to bila tema večere u zagrebačkom domu HDLU.

“Nakon tridesete, godišnje gubimo oko 1 posto zaliha kolagena u tijelu. Zbog toga koža gubi elastičnost i čvrstoću pa nastaju bore i tanke linije. Stoga je moja preporuka da u kasnim dvadesetima i ranim tridesetima počnete koristiti proizvode s prokolagenim peptidima”, izjavila je dr. sc., Željana Bolača, spec. dermatovenerologije.

Marija Kilibarda

U borbi protiv vidljivih posljedica nedostatka kolagena, Vichy ima učinkovito rješenje – Liftactiv Collagen Specialist kremu s prokolagenim peptidima.

Liftactiv Collagen Specialist krema djeluje na 5 ključnih tipova kolagena i povećava ih za 200 posto

Liftactiv Collagen Specialist dnevna krema povećava za 200 posto 5 ključnih tipova kolagena u borbi protiv 5 znakova starenja: bore, punoću, čvrstoću, tonus i konture lica. Njena hipoalergena formula testirana je na svim fototipovima.

Klinička testiranja od strane dermatologa pokazala su da je koža odmah čvršća, a za samo 4 tjedna bore se smanjuju; da su se bore ublažile kod 96 posto žena, a tonus kože je poboljšan kod njih 52 posto te da je koža čvršća kod 77 posto žena, a glađa kod njih 87 posto.

COLLAGEN SPECIALIST: DNEVNI I NOĆNI PROTOKOL

Važnost dnevne i večernje rutine kod njege kože neupitna je. Jutarnja rutina uz Liftactiv Collagen Specialist dnevnu njegu uključuje i novitet Liftactiv Collagen Specialist njegu za područje oko očiju te Capital Soleil UV Age Daily vodeni fluid protiv fotostarenja SPF 50+.

Osim utvrđivanja gradiva o kolagenu, Vichy je svojim gošćama ekskluzivno predstavio i novi proizvod koji će nadopuniti protokol za kolagen i bore. Područje oko očiju prvo pokazuje znakove gubitka kolagena. Liftactiv Collagen Specialist njega za područje oko očiju s jedinstvenim prokolagenim kompleksom djeluje na konture područja oko očiju čiji su rezultati vidljivi iz svih kutova. Klinički dokazano djeluje na pet znakova starenja područja oko očiju: bore smijalice, bore ispod očiju, podočnjake, tamne krugove oko očiju i spuštene kapke. Nanosi se svaki dan nakon Collagen Specialist dnevne njege. Ispitana je na osjetljivoj koži, pod nadzorom dermatologa i oftalmologa.

Sara Jo

Ovaj je protokol potpun uz korištenje Retinol Specialist seruma u večernjoj rutini, koji je obogaćen vrhunskim kompleksom protiv starenja, a ciljano djeluje na bore, pa i one najdublje.

Event koji je započeo malim kvizom znanja i predavanjima dermatologa i farmaceuta, savršeno je zaokružen glazbenim nastupom i ugodnim druženjem u jednom od najljepših zagrebačkih prostora, a tko se sve pojavio možete otkriti u nastavku.

Vichy Liftactiv Collagen Specialist kremu, kao i druge proizvode iz protokola, možete pronaći u odabranim ljekarnama. Zdravlje je bitno. Započnite sa svojom kožom.

Valentina Walme
Tihana Korać
Paola Božiković
Nika Turković
Mirna Jelić Hrgić
Meri Goldašić
Lana Gojak Bajt
Kristina Mikulić
Iva Radić
Džejla Ramović
Dorin Zelenika
Domenica Žuvela
Dina Dončević
Antonija Stupar Jurkin
Antonia Dora Pleško
Veronika Švob
Vedrana Čarapović Propadalo
Tina Biloglav
Mia Matić
Matea Miljan
Luna Valas
Korana Gvozdić
Ivana Vukušić
Ivana Mišković
Emili Dragaš
Dubravka Pleško
Ana Radišić
Sara Jo
Sara Razum
Nika Tomić
Mirna Sarjanović
Ilka Cerkez
Petra Mlakar Zorko
Mirna Sarjanović, Ilka Cerkez, Dzejla Ramovic, Nika Tomic i Sara Razum
Processed with VSCO with au5 preset
Processed with VSCO with au5 preset
Processed with VSCO with av4 preset
Processed with VSCO with au1 preset

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Fotografije: John Pavlish i Karla Jurić

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0