Upoznajte Savette, novi brend torbica kojem predviđamo veliku popularnost

Iako se 2020. godinu ne može okarakterizirati kao najbolju za pokretanje novih projekata ili vlastitog brenda, Amy Zurek odlučila je napraviti baš to i lansirala brend modnih dodataka pod nazivom Savette. Riječ je o kožnatim torbicama koje su spoj tradicionalnih tehnika izrade, kao i materijala, ali u modernom ruhu.

Naime, modeli koje Zurek osmišljava izrađuju se ručno u ateljeu Firenci i to od najfinije kože, a dizajn je inspiriran podjednako suvremenim minimalizmom, kao i renesansom. Rafinirane torbice odmah su izazvali buru reakcija na Instagramu, a primijetio ih je i tim online retaliera Net-a-Porter pa se Savette modeli mogu naručiti samo putem njihovog webshopa ili putem službene stranice brenda. U prvoj kolekciji nalaze se tri modela koji se ujedno doimaju modernima, ali su i svevremenski, a upravo je to nešto što nam je bitno prilikom kupnje torbice.

U godinu dana, koliko je bilo potrebno da Zurek osmisli prvu kolekciju, nastala su dva crossbody i jedan pochette model, a upravo je glavna inspiracija iza osnutka brenda bio crossbody model torbice i unikatna moć tog komada da je ujedno sofisticiran, ali i nevjerojatno praktičan.

Uz to, dizajnerica koja je svoj talent brusila u brendovima kao što su The Row, Coach i Khaite, za koji je smislila Luggage liniju modnih dodataka, željela je napraviti modele koji će se prenositi s koljena na koljena, kao ultimativna potvrda kvalitete, dugotrajnosti i dobrog dizajna. Upravo je ta ideja, da će žene kroz generacije jedne obitelji povezivati jedna torba, ono što je upisano u DNA ovog njujorškog brenda.

Sofisticirana i pomalo skulpturalna silueta, neutralna paleta boja i talijanska koža samo je dio toga što tri modela dijele, a tu su i kožnati remen koji se može regulirati i nositi na tri načina, metalni dijelovi specifičnog oblika srebrnog ili zlatnog sjaja te detalji kojima je posvećena posebna pažnja kako bi ne samo dobro izgledali, već i bili funkcionalni.

Prvi model kojeg je modna dizajnerica kreirala bila je torbica Tondo 22, zaobljenog oblika, čiji naziv potječe iz razdoblja talijanske renesanse te označava cirkularno umjetničko djelo. To je najveća torbica u kolekciji, ima dva unutarnja pretinca te metalnu kopču koja je inspirirana modernističkim skulpturama i nakitom Georga Jensena i Else Peretti. Ovaj model posebno se ističe i genijalnim remenom koji se može nositi preko tijela, preko ramena te može biti zakačen u unutrašnjosti torbe za posebne, diskretno namještene kopčice.

Druga dva modela – Symmetry 19 i Symmetry Pochette, nešto su strožeg, pravokutnog oblika te djeluju iznimno elegantno. Inspirirane su geometrijskim oblicima kojima je kreatorica opčinjena. Pochette je namijenjen za večernje prigode, dok je Symmetry 19 model u koji stane baš sve što vam možete biti potrebno tijekom dana, a može se transformirati i u clutch torbicu.

Nakon svega viđenog, čini se kako je Zurek zaista uspjela u svojoj namjeri kreiranja torbica koje se mogu nositi uvijek, stalno i godinama te koje nikada neće biti out. Cijene modela kreću se od 1080 do 1960 eura, a pripadaju u kategoriju komada u koje se definitivno isplati uložiti. Tondo 22 u crnoj boji već je rasprodan, a broj obožavateljica ovog novog brenda raste iz sata u sat te predviđamo kako će se ove torbe uskoro naći na it listi modnih influencerica i ostalih ljubiteljica mode.

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici. 

Fotografije: Savette.com, Instagram

Shopping cart
There are no products in the cart!
Continue shopping
0