Upoznajte dizajnericu koja posljednjih dvadeset godina stoji iza najljepših Chanel cipela!

Malo je poznata stvar da Virginie Viard ne stoji iza dizajna cipela u modnoj kući Chanel. Kao kreativna direktorica tog velikog pariškog brenda i kao nasljednica Karla Lagerfelda, već četiri godine stoji na čelu kuće, no kad se radi o dizajnu cipela taj posao povjeren je drugoj ženi – njezino ime je Laurence Dacade i ona je dio dizajnerskog tima još od 2002. godine. O kreatorici obuće je malo toga poznato i nije često u spotlightu, iako njezin dizajn, poslije revija, najčešće podigne najviše prašine. Baš zato smo odlučili otkriti tko je dizajnerica brojnih poželjnih cipela francuske kuće.

Laurence Dacade odmalena je bila fascinirana obućom. Od tinejdžerskih dana, njezin je ormar bio prepun cipela koje je skupljala kako bi istraživala njihovu konstrukciju i dizajn. Tijekom godina, strast ove francuske dizajnerice procvjetala je iz zaljubljenosti u uspješnu karijeru te je osnovala brend pod vlastitim imenom, ali i počela kreirati obuću za vrhunske modne kuće.

Još 2001. godine potpisala je ugovor s francuskom kućom Givenchy i bila je na čelu dizajna cipela s njihovim potpisom, dok se kasnije pridružila brendu Chanel. Iako još uvijek radi u marki Chanel, zbog inovativnog pristupa dizajnu, koji je zapeo za oko i drugim dizajnerima, surađivala je na kolekcijama s brendovima Nina Ricci, Kenzo i Erin Fetherston.

Dacade je ranih 2000-ih u Chanel doveo legendarni dizajner Karl Lagerfeld. Od tad je oko sebe izgradila ženski kreativni tim i novim kreacijama pokazuje da jasno razumije što kupci ove kuće žele nositi. Posljednjih dvadeset godina ova francuska dizajnerica bila je na kreativnom čelu svih kolekcija cipela, no posebno je na društvenim mrežama dobila spotlight nakon revije za kolekciju proljeće/ljeto 2024. godine koja je održana prošlog tjedna u Parizu.

Naime, dizajnerica je kroz kolekciju prikazala nekolicinu neočekivanih modela kao što su japanke izrađene od pliš materijala koje su izazvale lavinu skeptičnih reakcija među modnim insajdericama.

Laurence Dacade nosi cipele s vlastitim potpisom

Međutim, cipele ove Francuskinje uvijek su chic i elegantne, gotovo nikad dosadne. Ona uživa u dizajnu koji odiše ženstvenošću, ali i rock i funky pristupom. Kako sama kaže, najviše voli dizajnirati cipele s potpeticom, no gotovo pa jednako uživa u kreiranju tenisica. Govori kako cipele na svakoj ženi odražavaju njezino raspoloženje ili ono što želi ona biti jer ne ponašamo se na isti način kad nosimo cipele s potpeticom visokom 10 centimetara ili balerinke.

Njezine dvije opsesije prilikom razmišljanja o novim kreacijama su uvijek kvalitetna izrada i izgled. Naravno, da fokus pridaje i  udobnosti cipela, koja je mnogima bitna, no govori da je ponekad za ljepotu potrebno trpjeti te da bi svaka žena nerijetko trebala ući u cipele kojima izlazi iz zone komfora. Na kraju, kako i sama kaže, njezina je želja učiniti žene zadovoljnijima, glamuroznijima, i ženstvenijima, jer dobre cipele tome uvijek mogu doprinijeti!

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Fotografije: Instagram, Chanel

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0