Ultimativni proizvodi za ublažavanje podočnjaka i tamnih krugova oko očiju brenda Dr Sabrina konačno se mogu nabaviti i u Hrvatskoj 

Osnivačica brenda Dr Sabrina i renomirana londonska estetska liječnica Sabrina Shah-Desai u Zagrebu je ekskluzivno predstavila svoju beauty liniju i otkrila kako uspješno tretirati okoloočno područje 

Sigurno ste se susreli s problemom tamnih krugova ili oteklina ispod očiju, kao i podočnjacima, a onda i potragom za odgovarajućom strategijom kako ih se riješiti. Odgovore na sva pitanja kao i njihovim uzrocima, tretiranju i ublažavanju dala je vrhunska svjetska stručnjakinja koja se specijalizirala upravo za to područje, a koja je gostovala u Zagrebu.

Nagrađivana londonska plastična i okuloplastična kirurginja te estetska liječnica dr. Sabrina Shah-Desai u intimnom okruženju Predsjedničkog apartmana hotela Le Premier predstavila je svoju inovativnu beauty liniju Dr Sabrina te prisutnima dala niz savjeta kako uspješno tretirati okoloočno područje.  

“Koža ispod očiju vrlo je tanka i u usporedbi s drugim predjelima lica gotovo joj u potpunosti nedostaje zaštitno tkivo. Upravo iz tog razloga, u tom predjelu ona je izrazito nježna i tanka radi čega se krvne žile mogu prozirati”, izjavila je dr. Shah-Desai te skrenula pažnju kako je i dob jedan od čimbenika za nastanak podočnjaka jer s godinama osjetljiva koža oko očiju postaje još tanja, a žile sve vidljivije.

No, za nastanak podočnjaka postoje i brojni razlozi kao što su prekomjerna konzumacija kave ili alkohola, nezdrava prehrana, pušenje i nedovoljno sna. Oni mogu potaknuti da se smanjuje razina kisika u krvi što dovodi do toga da krv potamni i još jače prozire kroz tanku kožu. Međutim, tamni podočnjaci mogu biti i genetski uvjetovani ili nastati zbog nedostatka određenih hranjivih tvari.

Budući da je indijskog porijekla, za dr. Shah-Desai izazov oko ublažavanja tamnih krugova oko očiju dugi niz godina bio je još veći.Od rane mladosti sam se suočavala s tim poteškoćama i često su me ljudi znali pitati zar se nisam uspjela naspavati. No, nakon što sam tek u svojim četrdesetima pronašla formulaciju koja je u samo osam tjedana primjene smanjila moje tamne podočnjake i uklonila umoran izgled, odlučila sam je ponuditi tržištu. Tako je nastao Dr Sabrina brend”, otkrila je i istaknula kako se linija sastoji od trostrukoaktivnog liposomalnih seruma Perfect 360 Eye Illuminate i Perfect 360 Eye Protect, koji štite područje oko očiju od štetnih faktora iz okoliša poput UVA, UVB i plavog svjetla.

“Dok konvencionalni kozmetički proizvodi ne mogu nadomjestiti izgubljeni volumen ispod očiju uzrokovan gubitkom mekih tkiva, linija Dr Sabrina sadrži spomenuti serum na bazi trostruko aktivne liposomalne formulacije, dizajnirane za reduciranje hiperpigmentacije i hidrataciju kože kapaka, djelujući na korijen uzroka nastanka tamnih kolutova”, nastavlja dr. Shah-Desai koja je potom detaljno predstavila i ključne proizvode iz linije te njihove benefite. 

Perfect 360 Eye Illuminate moćan je korektor za tamne podočnjake u formi seruma. Klinički je učinkovit u tretiranju ključnih uzroka tamnjenja kože na kapcima. Zasniva se na patentiranoj KIARA molekuli, laganoj formulaciji visokoučinkovitih aktivnih sastojaka, vitamina, peptida, adaptogena, probiotika i prirodno prisutnih sastojaka. Molekula djeluje tako što inhibira proizvodnju tirozinaze, enzima za poticanje pigmentacije, sinergijom sedam aktivnih sastojaka s antioksidativnim i hranjivim svojstvima za optimalnu obnovu kože. Učinak je da je područje oko očiju osvjetljenije, hidriranije, punije, čvršće, glatkije, uz trenutačno svježiji izgled osjetljivog područja.

Perfect 360 Eye Protect pak štiti osjetljivu kožu oko očiju od štetnog utjecaja sunca i onečišćivača iz okoliša koji pridonose hiperpigmentaciji i inflamaciji. Moćna SPF formulacija djeluje kao fizička zaštita, a da pritom ne ostavlja bijeli trag. Ima antioksidativna svojstva koja nadilaze tradicionalni SPF, štiteći dodatno od štetnih utjecaja iz okoliša, kao i od oštećenja stanica pod utjecajem UVA, UVB, infracrvene i plave radijacije. Ugodan je i lagan za nanošenje, prikladan za sve tipove kože.

Nikola Milojević, Sabrina Shah-Desai, Ana Ljevar

Za kraj ovog ekskluzivnog druženja koje je omogućila tvrtka Humed pharma, vodeći distributer medicinskih proizvoda i dermokozmetike u Hrvatskoj i Sloveniji u vlasništvu dr.sc. Ane Ljevar, uzvanice su uz jedinstveno vodstvo stručnjakinje dr. Shah-Desai imale priliku testirati Dr Sabrina proizvode, doznati kako se pravilno nanose, kako ih uklopiti u svoju beauty rutinu, ali i kako se općenito tretira to područje i koje je zdrave navike općenito potrebno implementirati u svoju svakodnevicu u svrhu ublažavanja tamnih kruga oko očiju i podočnjaka.

Dr Sabrina proizvode možete ekskluzivno kupiti u zagrebačkoj Poliklinici Milojević na adresi Nova ves 17.

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Fotografije: PR

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0