U ovom novom londonskom restoranu na meniju je samo piletina, a već je osvojio brojne fanove!

Bébé Bob nova je zvijezda na londonskoj gastronomskoj sceni, a riječ je o restoranu na čijem se meniju glavnih jela nalazi samo – pečena piletina. Jelo je to koje većina poistovjećuje s obiteljskim, nedjeljnim ručkom, a upravo je takve, dobro poznate okuse koji bude nostalgiju, brend htio prenijeti u restorantsku ponudu.

Restoran Bébé Bob smješten na sjecištu četvrti Soho i Mayfair, nastao je zbog ljubavi prema pečenoj piletini, kavijaru, vrhunskim vinima i šampanjcu, a upravo to dominira menijem ove novootvorene gastro destinacije. Restoran su otvorili vlasnici kultnog restorana Bob Bob Ricard, otvorenog prije 15 godina i poznatog po “Press for Champagne” gumbima.

Koje god glavno jelo gost poželi, sve dok je riječ o piletini ili piletini.

Izjava je to koja stoji iznad menija novog restorana Bébé Bob, koji je kreirao chef Ben Hobson, a koja jasno daje do znanja što se u njemu može očekivati. Među glavnim jelima se, naime, nalaze dvije vrste pečene piletine (porcija je za dvije osobe) između kojih možete birati, a koje se režu uz stol, dok su predjela i dodaci jelima ono gdje si možete dati nešto više oduška.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Besties (@livingthebestielife)

Tako restoran za predjela predlaže jela s kavijarom ili, pak, dimljeni losos na kruhu, lisnatu salatu ili salatu s inćunima i jajima. Od priloga uz piletinu dostupni su pomfrit, pomfrit s tartufima, pečeni krumpir, pečena mrkva i pastrnjak te pirjani kelj, između ostalog. Svake subote i nedjelje, od 11 do 12 sati, će se u restoranu uskoro posluživati i vafli sa svježim bobičastim voćem ili špekom uz Bellinije i šampanjac.

@poptopwop

I went to try the food at london newest rotisserie chicken restaurant – Bébé Bob which has just opened this week in Soho on Golden Square. Bébé Bob is by the same team that brought us bob bob ricard which we all have come to know by their famous press for champagne. But at their newest restaurant the only main you’ll find on the menu is chicken. One of the best chickens ive had in london and i predict this will become a real hotspot in London so book it whilst you can! #londonhotspots #londonfood #wheretoeatlondon #londonchicken #londonrestaurants #londonrecommendations #newopeningsinlondon

♬ original sound – Poppy

Dekor, inspiriran zlatnim dobom, čini Bébé Bob vjerojatno najglamuroznijim mjesto na kojem ćete jeste pečenu piletinu te je svakako vrijedan posjete. Što se karte pića tiča, ona je kreirana kako bi komplimentirala piletini, zvijezdi menija, pa tako većinu ponude zauzimaju burgundac i šampanjac, dok je ostatak rezerviran za klasična vina iz svih krajeva svijeta. Ono što je posebnost restorana Bob Bob Ricard, pa sad i ovog, je činjenica da se vrhunska vina i šampanjci nude po izvrsnim cijenama, od kojih su neke i ispod maloprodajnih.
Kako bi se osigurala što intimnija atmosfera, stolovi su namijenjeni za najviše četiri osobe te restoran ne može primiti veće grupe. Preporučuje se rezervirati stol, a što se dress codea za restoran tiče on glasi – smart casual, a kravate nisu potrebne. No, ono što je posebno naglašeno je da nošenje activewear odjeće nije dopušteno, a ni dolazak gostiju mlađih od 15 godina.
Londonski restoran Bébé Bob radi dvokratno srijedom, četvrtkom i petkom od 12 do 15:30 te od 17:30 do 23:30, dok subotom radi bez pauze od 12 do 23:30, a nedjeljom isto bez pauze, ali sat vremena kraće. Definitivno zvuči kao zanimljivo mjesto!

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Fotografije: Bebe Bob, Instagram

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0