U impresivnom domu kolekcionarke Dagmar Meneghello održan event wellbeing brenda Materia

Želja organizatorica bila je nadahnuti i podsjetiti uzvanike da je Valentinovo puno više od pukog romantičnog poimanja ljubavi, već ona obuhvaća prijateljsku i roditeljsku ljubav, ali i onu prema umjetnosti i ljepoti življenja te samom sebi

Impresivan dom jedne od najdugovječnijih hrvatskih kolekcionarki Dagmar Meneghello, prepun umjetnosti, biljaka i cvijeća, obasjan toplim podnevnim zrakama i obogaćen melodijama klasične glazbe, poslužio je kao savršena kulisa za proslavu Dana ljubavi, koju je upravo ovdje održao wellbeing brend Materia. Činilo se kao da je vrijeme ondje na trenutke stalo, jer su svi uživali u tom dragocjenom i neponovljivom trenutku te je cijela pomalo skrovita mikrolokacija u povijesnoj jezgri grada bujala mladošću, veseljem i životom.

Dagmar Meneghello, Marko Toth Lovrić, Maja i Zrinka Blažević

Uzvanici su uživali u ambijentu punom ljubavi, prepunom umjetnina iz bogate privatne zbirke gospođe Meneghello, s više od 300 slika i 150 skulptura, skupljenih tijekom gotovo 60 godina života u uvali Palmižana. Susret je započeo vođenom izložbom od strane Marka Totha Lovrića, koji je na inspirativan način i s puno znanja upoznao s radovima koji krase zidove ove senzacionalne povijesne vile Rein. U njoj je svojedobno živio i radio velikan hrvatske književnosti Miroslav Krleža i njegova supruga Bela. Trenutačni postav u domu Dagmar Meneghello veliča strast, ljubav i hedonizam, sva uživanja u čarima zaljubljenosti i njihovih zanosa. Tijelo se kroz pet salona, s preko 300 slika i stotinjak skulptura razmatralo kao “Čudesni krajolik”, krajolik erotike koju naša tjelesnost neminovno nosi.

Kroz niz zajedničkih susreta i ljubavi prema životu i umjetnosti, gospođa Dagmar Meneghello i osnivačica Materie Maja Blažević odlučile su na ovaj dan organizirati malo drugačije Valentinovo i na ovaj način prisjetiti se onih koje volimo, koje smo voljeli i kojih se s ljubavlju prisjećamo. Posebno za ovu prigodu sjajni barmen Karlo Ferenčak iz zagrebačkog restorana Noel osmislio je “Koktel sjećanja” s matchom. Osvježivši sve prisutne pobudio je, baš kao kolačić Madeleine kod Prousta, topla sjećanja i uspomene. Uz koktel, posluživala se i matcha kombucha, zdravi pjenušavi napitak. Slani i slatki zalogaji iz Noelove pekarne Bread & Deli posluženi su na prekrasnim tanjurima, koje su oslikali spontano i s puno ljubavi slikarice Nina Atević Murtić i Gabrijela Rukelj Krašković, kao i Marko Toth Lovrić.

 
Želja dviju organizatorica bila je nadahnuti i podsjetiti uzvanike da je Valentinovo puno više od pukog romantičnog poimanja ljubavi, već ona obuhvaća prijateljsku i roditeljsku ljubav, ali i onu prema umjetnosti i ljepoti življenja, te samom sebi, u ovom beskrajnom kozmosu ljubavi. Sjećanja na ljubav i lijepe trenutke, koje su ovog Valentinova zajednički stvorili ne mogu izblijediti jer bez prošlosti nema budućnosti, a oni sadašnji čuvaju tu dragocjenu prošlost da se prelije na budućnost i oplemeni ju.

Svojim stanom i svojevrsnom prezentacijom dijela svoje iznimno vrijedne zbirke umjetnina, u ozračju mediteranskog erosa, gospođa Dagmar Meneghello njeguje nažalost zaboravljenu kulturu zagrebačkih salona – time znamenita vila Rein postaje mjesto okupljanja brojnih intelektualaca, umjetnika, sveopćih štovatelja kulture kao nekoć, a već tradicionalna otvorena vrata (petkom i subotom od 16 do 19 sati) uvriježila su se u kulturni život Zagreba.

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Fotografije: Marina Rendulić

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0