22.11.2023., Zagreb - Otvorenje Yezi restorana u sklopu art’otela Zagreb.

U centru Zagreba otvoren Yezi, novi panazijski fusion restoran

Restoran i bar Yezi na adresi Amruševa 4 od danas je otvoren je za sve ljubitelje okusa moderne panazijske hrane. Inspirirani tradicionalnim azijskim stilom uživanja u hrani, piću i druženju, gosti su pozvani da iskuse jedinstveni koncept u kojem se slavi moderna azijska kuhinja kroz umjetnost dim suma, miksologije koja nudi posebne koktele bazirane na 5 kineskih elemenata, uz najbolju ponudu svjetskih čajeva i europskih slastica.

Yezi priča priču o bogatoj panazijskoj gastronomiji i u ponudi ima jela u savršenoj izvedbi u moderno uređenom interijeru stvarajući neponovljivo gastronomsko iskustvo. General manager hotela art’otel u kojem je smješten restoran, Tomislav Korošec na launch eventu uoči otvorenja je izjavio:

Otvorenje panazijskog restorana i bara YEZI u hotelu art’otel rezultat je predanosti i strasti tima kako bi se gostima pružilo izvanredno gastronomsko iskustvo. Hotel art’otel, mjesto je gdje se elegancija susreće s umjetnošću, a od sada će svi moći uživati i u vrhunskoj gastronomiji i majstorskoj izvedbi svjetski poznatih chefova.

Hvaljeni London Group Executive Chef Werner Seebach predvodi ovo novo, izuzetno i uzbudljivo gastro iskustvo u Yeziju. Werner je poznat po stvaranju izvrsnih i inovativnih kulinarskih iskustava u svjetskim restoranima Sushi Samba, Duck & Waffle i Chino Latino i kreator je koncepta YEZI uz Velia di Nolfo, VP Restaurant and Bars PPHE. 

Werner Seebach i Dino Knežević

“S Dinom i globalnim dim sum extraordinaireom Tomom kreirali smo izvrstan azijski koncept. Glavni fokus je na dim sumu i manjim jelima koja su idealna za dijeljenje i istraživanje novih i posebnih kombinacija okusa. Razvili smo također i jedinstvenu ponudu slastica s kolegom chefom u Londonu”,  istaknuo jeSeebach i dodao da se veseli vidjeti sve u Yeziju.

Glavni izvršni chef restorana Yezi je Dino Knežević s bogatim internacionalnim iskustvom u renomiranim hotelima i restoranima. Na predstavljanju uoči otvorenja je dodao: “Već neko vrijeme radimo na ovom projektu kojeg smo razvijali u Londonu i jako sam ponosan što sam dio ovog tima. Sigurni smo da će menu oduševiti sve ljubitelje fine panazijske hrane, a ponuda restorana i bara je raznovrsna i za svačiji ukus imamo odličan izbor”.

Posebnost ovog restorana je bogata ponuda dim suma u čijem kreiranju vodeću ulogu ima jedan od najiskusnijih europskih dim sum kuhara, Tom Tian Hau Low, koji je iskustvo izgradio u Hong Kongu i Tajvanu i u YEZI donosi gotovo četrdeset godina iskustva u dim sum kuhinjama diljem svijeta.

Jelovnik u restoranu Yezi prikazuje niz prepoznatljivih panazijskih jela od velikog izbora dim suma, sashimija salata, jela iz woka i jela sa žara i iz pećnice inspiriranih azijskom gastronomijom, koja dolaze u dojmljivom postavu stola. Intrigantan menu s jelima od ribe, mesa, ali i vegetarijanskim jelima na stranici Yezi restorana dokazuje predanost pružanju raznovrsne i inovativne gastronomske ponude.

Čaj je jako povezan s kulinarskom tradicijom dim suma koju možete naći u azijskim čajanama. U Yezi restoranu možete odabrati najkvalitetnije čajeve na svijetu, a ponuda se savršeno nadograđuje pružajući inovativan izbor deserata koji kombiniraju istočnjačke i zapadnjačke okuse, a čajevi i kolači se mogu kupiti i za ponijeti. Inovativna miksologija nadopunjuje okuse Yezi ponude hrane. Tako je kreativna koktel karta Yezi bara inspirirana azijskom filozofijom pet elemenata; drvo, vatra, zemlja, metal i voda i svako piće zarobit će maštu gostiju putem njihovih osjetila. Zanimljivi nazivi i intrigantne arome utjelovljuju sam osjećaj raskoši. 

Yezi interijere dizajnirali su hvaljeni studio za dizajn interijera Digital Space i studio Atellior koji su dizajnirali suvremeni interijer kombinirajući sofisticiranost jednobojnih i metalnih detalja poput mesinga i nehrđajućeg čelika sa zlatnim detaljima koji nadopunjuju Yezi brending. Yezi se nalazi u centru Zagreba u art’otelu, prvom lifestyle i art hotelu ovog koncepta međunarodne i dinamične hotelske kompanije Arena Hospitality Group. Posebnu umjetničku atmosferu art’otelu daju originalna djela Borisa Bućana koja se nalaze izložena u cijelom hotelu, sobama kao i u restoranu i baru Yezi.

Yezi restoran i bar je otvoren od ponedjeljka do nedjelje od 12 do 23 sata, a rezervirati se može na stranici Yezi restorana i bara yezirestaurant.com. Više novosti i zanimljivost i na Yezi instagram stranici.
Tomislav Petranović i Igor Barberić
Amar Bukvić i Alma Vukičević Bukvić
Mirna Medaković Stepinac
Amar Bukvić i Filip Juričić
Domagoj Jakopović i Kasandra Draganić
Mario Valentić i Ljiljana Mikić

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Fotografije: PR

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0