Trendovi u svijetu putovanja za 2021. godinu

Iako se početkom prošle godine činilo kako nećemo tako brzo moći putovati te da na zračni promet na neko vrijeme možemo zaboraviti, čini se kako diljem svijeta stvari polako vraćaju u normalu te da će turizam i putovanja ponovno procvjetati (naravno, uz poštivanje svih pravila koja će u tom trenutku biti na snazi). Pandemija je, međutim, utjecala na tražene destinacije i načine provođenja godišnjeg odmora, a evo koji su trendovi u svijetu putovanja za 2021. godinu.

U krošnjama

Ako je suditi po rezultatima pretraga na platformi Airbnb, među najtraženiji smještaj ubrajaju se kućice na drvetu. Nedavno smo pisali o novootvorenom ekološkom resortu Nirjhara koji u sklopu svojeg smještaja nudi i dvokrevetne sobe smještene u kućici na drvetu, a isto se može pronaći i u sustainable resortu Treeful na japanskom otoku Okinawa. Njihove kućice smještene su usred tropske šume, a ako ste stvarno željni jedinstvenog iskustva onda biste se trebali zaputiti u Botswanu prvom prilikom – u sklopu Xigera Safari Lodge možete spavati u kućici na drvetu s tri kata i to među krošnjama baobaba.

Odmor “kod kuće”

Zimi bježimo u planine okolnih zemalja, ljeti se odmaramo u susjednim mediteranskim krajevima, a sve to imamo i u Hrvatskoj. Staycation će biti jedan od najvećih trendova za vrijeme godišnjih odmora, a označava ostanak u gradu (ili barem zemlji) u kojoj živite. Hrvatska je zemlja u kojoj se nalaze brojne fantastične vikend destinacije, od Gorskog kotara i Like, ako ste u potrazi za snježnom bjelinom pa sve do Istre i Opatijske rivijere, ako ste raspoloženi za hedonističko uživanje.

Zdravlje na prvom mjestu

Ono najbitnije na čemu svi trebamo raditi je jačanje imuniteta. Pa tako brojni wellness resorti nude poseban paket za jačanje imuniteta te su odmori na kojima smo posvećeni svom organizmu i zdravlju u potpunosti sve najtraženiji. U jugoistočnoj španjolskoj u SHA Wellness Clinic te u dva medicinska spa centru u Njemačkoj – Buchinger Wilhelmi i Villa Stéphanie, možete pronaći različite programe koji potiču zdravlje organizma kao što su terapija ozonom te infuzije s mikronutrijentima. U Italiji se nalazi Palace Merano u kojem se možete prijaviti na sveobuhvatni detoks program, a ako ste željni sunca, tajlandski wellness resort Kamalaya na otoku Koh Samui, nudi i to.

Workation

Ako nam je 2020. išta pokazala (osim toga da bismo više vremena trebali provoditi u prirodi), onda je to činjenica da mnogi od nas mogu raditi od bilo kuda, ako sa sobom imaju laptop i vezu s internetom. Ako pripadate u tu skupinu, rad s neke sunčane plaže sigurno vam zvuči primamljivo, a dobre vijesti su da brojne zemlje ukidaju ili mijenjaju uvjete za vize kako bi privukle digitalne nomade. Pa tako Bermudi, Mauricijus i Barbados nude posebne programe ostanka ili vize u trajanju do godine dana, dok se turistička viza u trajanju od 30 dana za Tajland može produžiti na 60 dana. Što se Europe tiče, među najpoželjnijim destinacijama za workation nalazi se Hrvatska, a na listi su i Njemačka, Estonija i Gruzija.

Fotografije: Instagram

Shopping cart
There are no products in the cart!
Continue shopping
0