Novootvoreni ekološki resort na Baliju jedna je od lokacija na kojoj se želimo opustiti ove godine

Zimski mjeseci, pogotovo siječanj, oni su u kojima sanjamo točno o onome što trenutačno nemamo, a to su sunce i vrućine. Mnogi zimu vole “preskočiti” putovanjem na neku egzotičnu destinaciju, a ove godine žudnja za toplim krajevima, odmorom daleko od svega i putovanjem je nikad veća. Baš smo zato već počeli slagati listu destinacija koje ćemo posjetiti kad sve prođe, a na njoj je i novootvoreni luksuzni ekološki resort Nirjhara na Baliju. Okružen je šumom i rižinim poljima i zaista odaje dojam da boravite u prirodi uz sve benefite luksuznog hotela u kojem je usluga na zavidnoj razini. Osim što brinu za svoje goste, u ovom restoru stavlja se naglasak i na brigu o prirodi te kulturi Balija.

Kreiran je kao luksuzno mjesto za odmor koji želi potaknuti stvarnu povezanost posjetitelja i prirode koja okružuje resort, kao i približiti povijesnu kulturu Balija te gostima omogućiti oazu mira i relaksacije na tom idiličnom otoku. Suvremena arhitektura te minimalističko uređenje interijera spojeni su sa svim zahtjevima koje gosti mogu imati što se komfora tiče, ali i s autentičnim lokalnim utjecajem. Resort je savršeno integriran u prirodu, a izgrađen je od recikliranog drva, kamena koji je nabavljen u arhipelagu i tradicionalnim materijalima kako bi posjetiteljima bilo omogućeno maksimalno zaranjanje u baštinu Balija.

Nirjhara je nekoliko minuta udaljen od pitoresknog hrama Tanah Lot, koji je jedno od najposjećenijih hinduističkih svetišta, a kratkom šetnjom iz okruženja tropske šume možete stići i na plaže od vulkanskog pijeska na jugozapadnoj obali Balija. Iako je resort dovoljno izdvojen da se u potpunosti možete opustiti, up-and-coming obalno mjesto Canggu udaljeno je oko 15 minuta vožnje automobilom od hotela, dok će vam do Ubuda trebati oko 45 minuta vožnje. Novootvorena Nirjhara posebna je i po tome što su posvećeni ekološkim, socijalnim i kulturnim obvezama te se nadaju da će svojim načinom poslovanja postaviti primjer i donijeti promjene u svojoj zajednici, pritom minimizirajući utjecaj svojeg poslovanja na okoliš – održivost smatraju luksuzom i to je ono što nude svoje gostima.

Odsjesti se može u dvokrevetnom apartmanu Canopy koji se nalazi u kućici na drvetu, veličine je 60 metara kvadratnih i ima privatnu terasu s koje puca pogled na rižina polja, u vilama River, odnosno River Pool, veličine od 200 do 250 metara kvadratnih od kojih je posljednja opremljena i privatnim bazenom. Na raspolaganju su i vile s dvije spavaće sobe s intimnim vrtom te one koje krasi infinity bazen. Najveća je vila The Residence koja se prostire na 450 kvadratnih metara, a vrijeme možete provoditi u suvremeno uređenom interijeru, na ogromnoj terasi ili privatnom infinity bazenu.

Opustiti se možete i u baru te baru smještenom uz bazen, kao i restoranu Ambu čija vas jela mogu odvesti na kulinarsko putovanje arhipelagom. Omiljena jela lokalaca i neki od favorita indonezijske kuhinje reinterpretirani su na moderan i svjež način, a restoran funkcionira po principu farm to table.

U resortu se nalazi i spa, odnosno kako ga nazivaju u Nirjhari, utočište u kojem se možete posvetiti svojem tijelu – oaza je to u kojoj se za tretmane koriste drevne tehnike te prirodni proizvodi koji potječu s Balija. Svi koji su u potrazi za pomlađivanjem i relaksacijom, pronaći će se u sobama The Retreata koje su opremljene i finskom saunom, fitness i holističkim centrom. Ako svoje vrijeme želite provoditi izvan resorta, u sklopu usluga koje vam stoje na raspolaganju nalaze se i vježbanje joge, surfanje, bicikliranje kroz rižina polja, kulinarski tečaj indonezijske kuhinje i mnoge druge aktivnosti.

Fotografije: Nirjhara

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0