Trendovi u kosi za 2021. godinu: Ovo su it frizure ljeta!

Nova sezona – nova ja! Ako promjena godišnjeg doba poticajno djeluje na vas pa se pripremate za posjet frizerskom salonu u želji za osvježenjem ili, pak, potpunom promjenom, nastavite čitati. Koji trendovi ove godine vladaju kad je u pitanju kosa? Ove sezone nose se frizure koje su svježa inačica onih koje su dominirale 70-im i 80-im godinama prošlog stoljeća, a nametnule se i neke nove it nijanse boje za kosu koje će se nositi ovog ljeta.

Bakrena narančasta

Bakrena narančasta nijansa ove sezone se nametnula kao it boja ljeta, a među prvima je ovu frizuru isfurala manekenka Gigi Hadid. Ljeto je idealno vrijeme za promjenu boje kose jer će sunce i morska sol učiniti svoje te dodatno posvijetliti pramenove. Iako se crvena kosa dugo nalazila na listi omraženih, ove sezone to nije slučaj – nježnija verzija dat će dozu topline postojećoj boji kose, kao i licu.

Frizura u stilu Farrah Fawcett

Iako ovo nije prvi put u povijesti da se frizura Farrah Fawcett navodi kao apsolutni hit, ove je godine ona poslužila kao inspiracija, a volumen i karakteristične šiške vratile su na velika vrata. Ako trenutačno imate dugu kosu i u potrazi ste za svježim lookom, isprobajte ovu frizuru. Jedna od trenutačno najpopularnijih frizura odlična je za one kojima kosa stvara osjećaj težine te joj nedostaje pokreta i lakoće. Trik ove frizure je je uvođenje vrlo suptilnog oblika slova “V “u obris stražnjeg dijela kose s mekanim slojevima.

Old Hollywood plavuše


Platinasta plava u stilu holivudskih diva već se nametnula kao trend na društvenim mrežama. Boja koju obožavaju it cure, uglađena je plava nijansa koja reflektira svjetlo te je idealna za pravo ljetno osvježenje. Zahvaljujući promjeni kose u ovu boju, Billie Eilish je zaradila titulu najbrže lajkane fotografije na Instagramu, a ova nijansa nije ni osunčano plava, niti plava koja “vuče” na nijansu karamele, već duboka platinasta boja u čijoj izvedbi nikako nije dopušten vidljiv izrast već monokromatski izgled frizure.

Čupavi, opušteni bob


Francuski bob bio je dominantna it frizura posljednjih godina, a sada je na red došla i opuštenija, nešto čupavija verzija. Ovoj inačici boba tepaju da je high fashion frizura za koju je potrebno minimalno truda jer je poanta upravo u opuštenom, nemarnom izgledu. Uvojci različitih duljina međusobno se stapaju, a ovaj će bob pristajati svim teksturama kose. It frizura postiže se s lakoćom, a posebno će dobro izgledati na godišnjem odmoru, kad se kosa zbog soli prirodno dodatno uvija.

Moderna fudbalerka

Frizura koja je neočekivano zavladala 2021. godinom i nametnula se kao ultimativni hit, moderna je verzija fudbalerke. Glazbenica Miley Cyrus bila je predvodnica ovog trenda kao cool djevojka koja izgleda kao netko kome nije pretjerano stalo do stylinga kose, a odlično je ovu frizuru isfurala i pjevačica Nika Turković. Modernu fudbalerku možete postići u duljoj i kraćoj verziji ovisno o tome što vam se više sviđa i koju dužinu kose trenutačno imate.

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici. 

Fotografije: @ashbrook,@gigihadid, @teutasalon, @lacyredway, @nikaturkovic

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0