Swoop šiške su nova, ležernija inačica trenda kojeg smo obožavali početkom milenija

Šiške koje se nose “na stranu”, popularno nazvane swoop bangs, polako su, ali sigurno, zavladale ovom jeseni i istaknule se kao jedan od najčešćih izbora svih onih koji mijenjaju frizure.

Dugačke, pomalo neuredne šiške nisu nikakva novost – početkom milenija bile su it frizura, nosile su ih reality TV zvijezde Paris Hilton i Lauren Conrad, čija je frizura za vrijeme emitiranja serijala “The Hills” zaludila žene diljem svijeta.

Dakle, 2020. definitivno možemo proglasiti godinom šiški, a one su ove sezone mekane, pomalo neuredne i nehajne te su poprimile ležernu, jednostavnu dimenziju.


Ako ste spremni za promjenu frizure te se premišljate biste li ošišali šiške ili ne, razmislite koliko vremena imate da se posvetite frizuri.

Naime, swoop šiške izgledaju fantastično, ali donose i novu dozu posla prilikom svakodnevnog oblikovanja frizure. Iako se čini kao da su jednostavne za održavanje, zbog messy izgleda – ako im se ne posvetite, dojam vjerojatno neće biti najbolji.

Također, imate li masniju kožu lica ili čelo, šiške ćete morati prati svaki da,  a kod frizera ipak morati otići malo češće no inače (šišanje šiški kod kuće nikad nije dobra ideja, osim ako nemate dugogodišnju praksu).

Ako imate ideju o tome kakve bi točno šiške željeli, posavjetujte se sa svojim frizerom koji će najbolje znati je li željenu frizuru moguće u istom obliku moguće realizirati na vama. Frizer koji poznaje vašu kosu i kako se ona ponaša, najbolje će vas uputiti je li ova frizura dobar odabir.

Najviši dio vaše obrve neka vam bude nit vodilja. Kako bi vam šiške što bolje pristajale, trebale bi lagano padati preko obrva, odnosno njihovog luka.

Razlog zašto su moderne swoop šiške tako suptilne je taj što se prema njima odnosimo manje kao prema šiškama, a više kao prema postepenim slojevima kose. Sam proces šišanja trebao bi biti poput slaganja slojeva u kojem se ne vide oštri rezovi. Time će frizura poprimiti dozu ležernosti i seksepila.

U nastavku vam donosimo nekoliko prijedloga koji bi vas mogli inspirirati za promjenu.

Taylor Swift
Dakota Johnson
Kerry Washington
Selena Gomez

Fotografije: Instagram, Pinterest

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0