trendovi u svijetu rasvjete

Trendove u svijetu rasvjete prate i mali brendovi i regionalni dizajneri, otkrijte ih!

Podne, zidne, stolne, stropne – lampe projektiraju svjetlost u naše domove i krase naše interijere. Trendovi u svijetu rasvjete nam ponovno vraćaju lampe iz osamdesetih, sedamdesetih ili ranijih desetljeća, a istovremeno, popularnost minimalizma dovela je do vraćanja jednostavnih formi lampi i rasvjete. Svakako, rasvjeta odavno nema samo funkcionalni karakter nego i dekorativni. Donosimo vodeće trendove u svijetu rasvjete koje viđamo na inspirativnim Instagram profilima, ali i izbor lampi i rasvjete s domaćim potpisom.

JOSSOLINI

Norveška keramičarka @jossolini predstavila je svoje točkaste “bucke i mršavice” – stolne lampe s neobičnim postoljem. Sama ih je nazvala neobičnim imenima jer njezina razigranost s glinom nema pravila. Nekada nastane visoka mršavica, a ponekada je to bucka. Bilo kako bilo, svaka ima vlastito sjenilo u službi šešira.

jossolini

FAIRY LIGHT DESIGN

Priča iz Srbije ima boho pečat, a iza te priče stoji jedna Maja. Dizajnerica se hrabro odlučila ući u samostalni biznis, a njezin autentični rad odjeknuo je u njezinoj zemlji. Lampe izrađuje od vunice i perlice, a njezin rad našao je mjesto u mnogim dnevnim boravcima, dječjim sobama i slično. Iako njezin rad asocira na boho stil, ovakve stropne lampe pronašle bi svoje mjesto u svačijem interijeru baš zbog svoje nježnosti i neutralnih boja. Lampe se mogu pronaći i u podnoj varijanti, sa ili bez perlica, različitih boja i u spoju različitih nijansi. Fairy Light Design prati priču o održivosti i poticanju domaće proizvodnje stoga većina korištenih materijala dolazi iz Srbije te se, što je više moguće, koriste održivi i reciklirani materijali.

GITA LAMPSHADES

Domaća kreativka, koja se već nekoliko godina ističe među na našim prostorima po izradi lampi i rasvjete, porijeklom je iz Slavonskog Broda i zove se Gordana Ćosić. Njezine lampe imaju retro štih, poneki modeli su pravi razigrani splet boja, neki su živopisni zbog svog printa, mogu biti stolne ili podne, a zajednička im je razigranost pod imenom Gita. Ona Gita koju smo upoznali u osnovnoj školi u družini Šegrta Hlapića. Simbolično i razigrano poput Gordaninih lampi. Gita Lampshades potražite na njihovim Instagram i Facebook profilima pod istim imenom.

MALA GALERIJA BRUKETA

Mala Galerija Bruketa je razvijeni obiteljski posao u Rijeci, o  čijem ste kreativnom radu već mogli čitati.  U njihovoj se ponudi kriju različiti keramički proizvodi. Ovaj put su se predstavili u suradnji s ranije spomenutim brendom Gita Lampshades i kreirali keramičke lampe. Bruketa je poznata po apstraktnosti, koloritu koji se većinski oslanja na crnu i bijelu s koketiranjem neke jarke boje, a ovaj put smo mogli vidjeti kako izgleda crno-bijeli svijet u kombinaciji s predivnom smaragdnom zelenom. Također, samostalno su predstavili nekoliko lampi po istom principu igranja bojama. Ove stolne lampe dostupne su u različitim veličinama i odišu na luksuz i jednostavnost.

Pratili trendove ili ne, u detaljima je uvijek najveća moć pa tako i pri dekoriranju interijera. Svjetlost i simbolično predstavlja nadu i vedrinu pa neka to bude vaša misao vodilja pri izboru rasvjete.

Fotografije: Instagram

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0