Božićne kuglice za bor s domaćim potpisom

Prva adventska svijeća je upaljena, a odbrojavanje do Božića je počelo. Sigurno već razmišljate kako ćete svoje božićno drvce ukrasiti ove godine.

No, osim što je svima bitno da su ukrasi lijepi, ove je godine čini se bitnije no ikada, da se zna i otkuda proizvod dolazi. Potrošači su sve svjesniji da kupovati domaće znači i čuvati svoje gospodarstvo, pa se čini da je pažnja ove godine više usmjerena prema domaćoj proizvodnji i i lokalnim proizvođačima pod parolom #supportyourlocal. Zato smo u nastavku izdvojili nekoliko domaćih kreativaca koji su predstavili kuglice za bor s domaćim potpisom.
ALOEWIRE
Ako tražite personalizirane ukrase kako bi svaki član obitelji imao svoju kuglicu, tu je AloeWire by Ena Mašić. Mašić je Splićanka sa zagrebačkom adresom, a kreira božićne ukrase, zidne dekoracije, cake topperse i slično. Obožavat će je oni koji vole minimalizam, a ukrasi od žice neodoljivo podsjećaju na industrijski stil. Na službenom Instagram profilu brenda, potražite i svoje ime ispisano žicom.
aloewire ukrasi aloewire ukrasi aloewire ukrasi
KOOGLE HANDMADE GLASS
Koogle Handmade Glass obiteljska je staklopuhačka radionica iz Zagreba. Kada kažemo obiteljska, to istinski i mislimo jer se već treća generacija bavi ovim poslom. Upravo ovdje nastaju unikatne kuglice koje vidimo u kombinaciji s elementima iz prirode ili zlatnim i srebrnim detaljima, a koje daju pravi osjećaj rustikalnosti i topline Božića. S druge strane, djeluju i luksuzno te istinski osvježavaju drvce.
koogle božićni ukrasikoogle božićni ukrasikoogle božićni ukrasikoogle božićni ukrasi
LEBAND HOME
LeBand Home je mala radionica s vapnenačkog vijenca na sjeveru Istre, iz Ćićarije. Izrađuju zidne ukrase s različitim motivima, vaze, kale, a za ovu božićnu sezonu ponudili su vlastite ukrase za bor. Među njima su se našli bijeli češeri, gljive, likovi iz bajke… Ova ponuda oduševit će one koji se žele prepustiti mašti i prikazati svoju šaljivu i opuštenu stranu, a s ovim brendom, vaš bor će dobiti sasvim drugu priču. Kuglice podsjećaju na originalni set iz filma “Alisa u zemlji čudesa”. Kreirajte i vi svoju filmsku priču uz LeBand, pronađite ih na njihovom Instagram profilu, ili u dućanima Croatia In A Box i Kawa.
leband božićni ukrasi leband božićni ukrasi leband božićni ukrasi leband božićni ukrasi
MARINSKI HEARTMADES
Marina Marinski i njezin brend poznati su po izradi keramičkih predmeta, a svaku božićnu sezonu isprate u svojoj viziji. Marinski ukrasi odišu toplinom doma, zagrljajima i osmjesima oko blagdanskog stola. Ako ste planirali bor dekorirati u nježnim nijansama ili pastelnim bojama, onda je ovo pravo rješenje za vas. Više fotografija potražite na www.marinski.me
Marinski božićni ukrasi Marinski božićni ukrasi Marinski božićni ukrasi
MALA GALERIJA BRUKETA
Sestre Vilena Bruketa Matković i Morana Bruketa Pertaut preuzele su obiteljski posao u Rijeci – Malu Galeriju Bruketa –  gdje se bave izradom umjetničke keramike. Sav proces proizvodnje je na njima dvjema. Njihov glavni motiv je da se njihova keramika uklopi u moderan, suvremen životni prostor. A za božićnu sezonu su ponudile upravo takve ukrase – suvremene i s posebnom pričom. Za dom koji ne trpi previše blještavila, odlučile su se na decentnije ukrase. Ako se nalazite u Rijeci, svratite do njihove galerije, a potražiti ih možete i na njihovom Instagram profilu.
Mala Galerija Bruketa božićni ukrasi Mala Galerija Bruketa božićni ukrasi Mala Galerija Bruketa božićni ukrasi Mala Galerija Bruketa božićni ukrasi
VITEZ ART
Vitez Art je brend u vlasništvu Sani Vitez. Ona nudi keramičke proizvode kao što su vaze i šalice, a za Božić možete pronaći i keramičke kuglice, zvončiće, kućice i zvjezdice. U ponudi dominira bijela boja kao baza ukrasa. Ako volite bor na kojemu će se naći različiti oblici i strukture ukrasa, pogledajte Vitez Art ponudu na njenom Etsy shopu ili Facebook i Instagram stranici.
Ponuda Vitez Art neodoljivo podsjeća na scene iz kultnog božićnog filma “Sam u kući 2”, u kojemu Kevin u dućanu igračaka u New Yorku ugleda raskošni bor s bijelim ukrasima.
Vitez Art božićni ukrasi Vitez Art božićni ukrasi Vitez Art božićni ukrasi Vitez Art božićni ukrasi Vitez Art božićni ukrasi

Neka svaki ukras u našim domovima ima svoju priču, i to uz spoznaju da ste kupovinom pomogli domaćem proizvođaču u otežanim uvjetima. Minimalistički, rustikalni ili suvremeni bor, manje je važno koji ćete stil odabrati – bitno je okružiti se dobrom voljom i voljenim osobama, tada svako drvce sjaji posebnim sjajem.

Tekst: Ana Ageljić.