Trend alert: Morska trava novi je beauty hit

Morska trava i alge se, u posljednje vrijeme, sve češće nalaze u beauty proizvodima.
Ovaj moćni sastojak pun je vitamina, minerala, amino kiselina i proteina, a u moru ih ima čak 50.000 različitih vrsta.
Morske alge odličan su antioksidant, eksfolijant i hidrator kože, a utječu i na njeno posvjetljivanje. Idealne su za sve koji od beauty proizvoda traže duboku hidrataciju i hranjivost, a mogu ih koristiti baš svi. Pokazale su se odličnima u tretiranju akni i osjetljive kože zahvaljujući zacjeljujućim svojstvima.
Mogu se kombinirati i s drugim proizvodima koje koristite u sklopu svoje rutine, a još bolje djeluju u suradnji s vitaminom B3, hijaluronskom kiselinom i peptidima.


Trave i alge su jedan je od najjačih prirodnih sastojaka jer sadrže koncentriranu morsku vodu i minerale koji se apsorbiraju iz mora. Jedna od njih, Laminaria Digitata sadrži 12 vitamina, 18 aminokiselina i 42 njegujuća elementa u tragovima.
Zahvaljujući svom sastavu, regulira proizvodnju sebuma, a kako sadrži i vitamin C te amino kiseline, odlične su i pri prvim znakovima starenja jer potiču stvaranje kolagena.
Nježno eksfolira kožu te sadrži i masne kiseline koje, osim što jačaju prirodnu barijeru kože, pomažu u dubljoj i dugotrajnijoj hidrataciji.
Testovi za sada nisu pokazali nikakvo negativno ili potencijalno opasno djelovanje ovog sastojaka, a kako morske trave pokrivaju širok spektar zahtjeva koje imamo pri odabiru proizvoda, zaista se čini da je ovo jedan od boljih sastojaka u beauty proizvodima u posljednje vrijeme.