@millymason_

Tips & tricks za kućnu pedikuru ljeti

Odlazak na pedikuru tijekom ljetne sezone je obavezna stavka na našoj ljetnoj to-do listi, no stvari se malo zakompliciraju kad otputujemo na godišnji odmor ili, pak, ne uspijemo na vrijeme dobiti termin za pedikuru u salonu. U tim je trenucima dobro znati i pokoji trik za pedikuru kod kuće, koja vam može pomoći u tome da svoja stopala učinite njegovanima, čak i kad se za njih ne brinu profesionalci.

Iako svi u kućnoj radinosti posvećuju veliku pažnju koži tijela i njezi lica, ono što najčešće ostaje zanemareno su njega ruku i stopala, odnosno noktiju. Ponekad je lakše prepustiti se rukama profesionalaca, ali kad to nije moguće, nemojte zanemariti njegu tih dijelova tijela. S obzirom na to da ljeto provodimo u sandalama, natikačama i japankama, u kojima su naša stopala na meti znatiželjnih pogleda, potrudite se da izgledaju njegovano.

@smythsisters

Prvi korak koji možete poduzeti je napraviti dobru pripremu kože stopala za kućnu pedikuru. U salonu to izgleda tako da ćete namakati stopala u kupki, kako bi koža omekšala, no ako vam se žuri, nije nikakav problem napraviti ni “suhu” pedikuru. Ako obavljate pedikuru kod kuće, alat bez kojeg ne možete je turpija za stopala. Odaberite onu nježnu i laganim pokretima prijeđite njome preko peta, jabučica stopala i drugih dijelova u kojima se stopala dotiču s cipelama, a i preko žuljeva, ako ih imate. Uklanjanje zadebljale kože na ovaj, suhi način, bit će čak i učinkovitije. Uklonite lak za nokte, nokte odrežite ravno i ne prekratko te ih ravno prođite i turpijicom za nokte.

Uskočite u tuš ili kadu te kao jedan od koraka tijekom tuširanja napravite i piling stopala. Ovo je jedan od koraka koji mnogi preskaču misleći da je nevažan zbog toga što su koristili turpiju za stopala, no nježan piling stopala otklonit će mrtve stanice kože sa svih dijelova stopala te kožu učiniti znatno mekšom. Ne morate odabrati proizvod koji je namijenjen samo stopalima, već to može biti i nježan piling koji koristite za tijelo.

Turpija za stopala i piling tretman za stopala iz The Body Shopa

Po izlasku iz tuša, kožu stopala dobro osušite ručnikom. Ona bi nakon tretmana turpijom za stopala i pilingom trebala već biti glađa i mekša, a ako na stopalima imate žuljeve ili su vam određene cipele na nekim dijelovima stopala nadražile kožu (redovito nam se to događa kad sandale obučemo po prvi put u sezoni), predlažemo da na te dijelove nanesete obnavljajuću kremu poput kreme Melem Cica Cream koja će, iako je namijenjena njezi ruku, učinkovito obnoviti i kožu na stopalima. To će učiniti zbog kompleksa ceramida, gotu kole i vitamina E, koji potpomažu regeneraciji kože. Kremu nanesite na dijelove stopala na kojima je to potrebno, kako bi koža što prije zacijelila, a vaša stopala bila “kao nova” i spremna za uskočiti u sandale. Pričekajte nekoliko trenutaka da se u potpunosti upije u kožu.

Obnavljajuća krema Melem Cica Cream regenerira oštećenu kožu

Ako su vam stopala iznimno suha te nježan piling nije napravio nikakvu razliku, jedan od trikova koji mnogi koriste ljeti je nanošenje glikolne kiseline na stopala, pogotovo na pete. Naime, riječ je o AHA kiselini koja će napraviti kemijski piling stopala i učinkovito se riješiti suhe i zadebljale kože na tom dijelu tijela. Sve što trebate napraviti je blazinicom natopljenom glikolnom kiselinom prijeći preko grubih dijelova kože te stopala poslije dobro hidratizirati.

@millymason_

Kvalitetna didratacija stopala zaista je ključan korak ljeti. Zato preporučujemo da zaista upotrijebite bogatu, hranjivu kremu namijenjenu njezi suhe kože, a još je bolja ideja posegnuti za kremom za ruke jer takvi proizvodi – poput Melem Vitamin kreme potpomažu optimalnoj ravnoteži hidrolipidne barijere kože.

Kreme za ruke su i bogate sastojcima koji dubinski hrane kožu i štite je od isušivanja i preranog starenja, a Melem Cold Cream svojom bogatom teksturom i moćnom formulacijom na bazi 5% uree, pantenola i alantoina, njeguje i omekšava kožu te je štiti od daljnjeg isušivanja. Ne zaboravite kremom prijeći i preko noktiju.

Slijedi zabavniji dio pedikure, a to je lakiranje noktiju. Ono što vam je bitno u ovom trenutku je ravna, tvrda površina na koju ćete moći nasloniti stopala kako biste bili precizni, ali i vrijeme, odnosno strpljenje. Kako biste svoju kućnu pedikuru doveli do profesionalne razine, posvetite joj se kako bi joj se netko posvetio u salonu, nemojte da to bude zadatak koji u brzini morate “odraditi”. Kako bi vam lak za nokte što dulje izgledao dobro i sjajno, preporučujemo da nanesete i bazu i top coat za sjaj, a ako ste prelijeni za taj dio, obavezno nanesite dva sloja laka za nokte. Ono što će vam dobro doći u ovom slučaju je tanka četkica za šminku koju ćete natopiti odstranjivačem laka za nokte te nakon što se lak u potpunosti osušio, srediti dio oko ruba noktiju, odnosno zanoktica. Ništa ne govori više o tome da je pedikura profesionalno odrađena od urednosti nanesenog laka za nokte, pa nemojte na kraju napraviti tu pogrešku i poništiti sav prethodan trud.

@smythsisters

Kad su it bolje ljeta u pitanju koraljne nijanse vječni su klasik, a ove godine posebno su tražene i milky, neutralne boje lakova za nokte koje su, uostalom, i jednostavnije za održavanje.

Kako bi vam nokti izgledali dobro dulje vrijeme, predlažemo da jednom tjedno ponovno nanesite top coat lak. Također, da ne bi nastala tvrda koža na stopalima, turpiju za stopala koristite jednom do dva puta tjedno na suhoj koži prije tuširanja. Uz to, nemojte zaboraviti na svakodnevnu njegu stopala – obavezno svaku večer stavljate hranjivu kremu na njih jer će to osigurati izgledaju njegovano.

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Fotografije: Instagram

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0