Talijanski hotel u preuređenom samostanu iz 12. stoljeća pravi je primjer quiet luxury stila

Luksuzni boutique hoteli u Umbriji ili Toskani, poput imanja Reschio, zaista su predivno mjesto za odmor svih osjetila, u kojima možete uživati u prirodi te se opuštati od užurbanog načina života u ruralnim, mirnim krajevima. Iako zaista postoji ogroman broj ovakvih hotela i imanja, neki ipak privlače više pažnje – zbog fantastičnog uređenja. Među njih se ubraja i boutique hotel Vocabolo Moscatelli, s 12 soba, koji je smješten u preuređenom samostanu iz 12. stoljeća.

Iako će mnogi za odmor ili putovanje odabrati morske destinacije ili, pak, metropole prepune znamenitosti, Vocabolo Moscatelli mjesto je u kojem se u potpunosti možete prepustiti uživanju, ali i odlična baza za istraživanje ljepota i Umbrije i Toskane s obzirom na to da se nalazi na granici tih dviju talijanskih pokrajina.

 

Intiman hotel pripada u Design Hotels grupaciju, a iako se nalazi na velikom imanju, s bazenom, barom i restoranom, u njemu vlada opuštena atmosfera. Quiet luxury su ključne riječi koje su vlasnici Frederik Kubierschky i Catharina Lütjens očito imali na umu kad su započinjali sa svojim projektom, a za transformaciju samostana iz 12. stoljeća – iznutra i izvana – zaslužan je arhitekt Jacopo Venerosi Pesciolini.

Sobe su elegantno uređene, na starim zidovima vise djela suvremene umjetnosti, dok su pojedini komadi namještaja, poput metalnih okvira kreveta i keramičkih pločica u vibrantnim bojama, djela lokalnih obrtnika. Neke su smještajne jedinice opremljene i s vanjskom kadom na balkonu s zavjesama koje se mogu navući kao zaštita od neželjenih pogleda.

U luksuz na ovom mjestu svakako spada i činjenica da doručak nema određeno vrijeme pa gosti mogu spavati do kad požele te svejedno nakon toga uživati u doručku. Bilo da se odlučite za avanturistički tip odmora ili, pak, onaj posvećen wellbeingu, ova bi vam se destinacija trebala naći na vrhu liste must visit mjesta!

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Fotografije: Vocabolo Moscatelli, Instagram

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0