Kao na filmskom setu! Odmor na ovoj romantičnoj talijanskoj destinaciji pamtit ćete zauvijek…

Postoji nešto magično u talijanskoj unutrašnjosti, pogotovo Toskani i Umbriji – romantičan ugođaj ovih regija povezan s nizom predivno uređenih hotela u povijesnim građevinama, prekrasnom prirodom, vinarijama i usporen ritam koji dopušta da zaista upijete sve i maksimalno uživate, recept su za savršen odmor. Iako je teško da možete napraviti pogrešan izbor, kad je u pitanju odabir smještaja u nekom od predivnih imanja i agroturizama koji se nalaze na brojnim brdašcima i gradićima ove regije, neki se ipak malo ističu od drugih. A među njima je i imanje Reschio, na kojem će vam se činiti da se nalazite na filmskom setu.

Na imanju koje se proteže na 1500 hektara između Toskane i Umrbije nalazi se osam spektakularnih vila za odmor smještenih u zgradama koje su nekoć služile farmi, ali i hotel Castello di Reschio, koji nas je uređenjem oborio s nogu. Već samo imanje oduzima dah, a interijer prati taj osjećaj. Tisuću godina star dvorac pomno restauriran i stilski pretvoren u briljantan hotel. Organskim pristupom dizajnu, stvorene su prekrasne sobe ispunjene udobnošću koje odaju i suptilne tajne o fascinantnim likovima koji su nekoć živjeli u dvorcu.

Dvorac datira iz 1050. godine, a prepun je zanimljivosti i intriga. Da zidovi mogu pričati otkrili bi zanimljive priče o životu markiza Del Monte koji je bio vlasnik dvorca u 13. stoljeću, nadbiskupa od Todija ili grofa Antonija Bolze koji je na imanje stigao 1984. godine i dao ideju o transformaciji imanja. Unutar zidova dvirca nalaze se dva dvorišta, od kojih je jedan pretvoren u stylish staklenik pod nazivom Palm Court u kojem se nalazi bar.

Upravo se tamo možete doći opustiti i sakriti od ljetne vrućine ili, pak, pobjeći od zime uz kamin koji se nalazi u baru, uživati u koktelima i espressu te planirati svoje dnevne avanture po Toskani.  Ispod ovog dijela dvorišta nalazi se i stari vinski podrum koji je prenamijenjen u spa pod nazivom Bathhouse. Tamo su dostupne kupke i saune, kao i tretmani, a poseban užitak je privatna soba u kojoj možete njegovati tijelo i duh odvojeni od ostalih.

Drugi dio dvorišta smješten je na travi s pogledom na borove i čemprese, a s obzirom na sjajnu akustiku u tom tijelu dvorca, idealno je mjesta za održavanje koncerata. U dvorcu se nalazi i knjižnica u koju se možete sakriti za privatnost i mir, kao i tajne sobe koje su skrivene u tornju dvorca. La Colombaia Piccola idealno je mjesto za romantičnu večeru udvoje, daleko od ostalih gostiju, dok je veća La Colombaia Grande namijenjena za grupu od šest ljudi, za uživanje u piću poslije večere. Druženje je moguće i u staroj kuhinji dvorca iz koje puca predivan pogled na okolnu prirodu, a baš svaki kutak ovog dvorca djeluje kao je iz starih filmova ili, pak, knjiga.

Bazen hotela nalazi se izvan zidina te je okružen drvećem i mirisnim vrtom, a plivati možete s pogledom na visoke čemprese, drveće masline i stare vinograde. U malenoj kuli nalazi se i bar Torrino na čijoj terasi možete uživati u pogledu na bazen i okolicu te osvježenju u obliku svježih sokova ili sladoleda.

Ne zna se koji je dio ovog hotela ljepši, no uređenju soba je zaista posvećena ogromna pažnja. Smještene unutar zidina dvorca, sobe su prepune antiknog namještaja i detalja koji pričaju povijest, a sve su sobe smještene u prizemlju ili na prvom katu s pogledm na vrt dvorca i brdašca koja okružuju imanje Reschio.

Veličine soba kreću se od 30 do 50 četvornih metara, a jednako su glamurozno i dekadentno uređene kao i apartmani. Grandionzni apartmani su luksuz na najvišoj razini, a definitivno je najraskošniji onaj s dvije spavaće sobe i spektakularnom terasom smješten u najstarijem dijelu dvorca – kuli.

Više o hotelu Castello di Reschio, koje je mjesto za romantičan odmor iz snova, možete saznati putem njihove službene stranice, a još fotografija otkrijte u nastavku.

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Fotografije: Reschio.com, Instagram

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0