Svjetski celebritiji sad su u Veneciji, a ovo je cool hotel u kojem možete odsjesti ako planirate na izlet

Venecija je prepuna renesansnih palača i hotela koji imaju old money stil uređenja, ali ponekad se u nekoj od tih grandioznih građevina kriju i totalno cool, u potpunosti moderno uređeni interijeri s pokojim povijesnim ili retro detaljem. Hotelska grupacija Experimental poznata je upravo po takvim interijerima, a zaslužni su za preuređenje hotela Il Palazzo koji se nalazi u blizini kulturnih atrakcija kao što su Guggenheim Collection i Galleria dell’Accademia, no malo izvan glavnih turističkih trasa, s tajnim stražnjim vrtom koji izlazi na miran kanal na kojem hotel ima vlastiti ponton.

Trideset i dvije udobne sobe i apartmana okupane su prirodnim svjetlom s pogledom na Canal della Giudecca s prednje strane ili na tajni vrt u stražnjem dijelu. Dizajn Dorothée Meilichzon inspiriran je glavnim stilskim odrednicama stare Venecije kao što su terazzo podovi i dramatični mramorni detalji. Uz elegantno uređene sobe s visokim stropovima, koje se ističu i zanimljivom paletom boja i izborom prugastih tekstila, i kupaonice jednako privlače dizajnom, s crnim mramornim ukrasima i ručno glaziranim pločicama.

Posebnu pozornost u svim dijelovima hotela privlače gotički prozori te stoljećima stare otkrivene grede koji čine kontrast modernom uređenju koje poštuje tradicionalne materijale. Pojedine sobe ističu se i zaobljenim linijama namještaja, poput sofa, fotelja, ogledala i uzglavlja kreveta te vrata i prozora koji doprinose mirnom ugođaju u ovom smještaju. Atraktivno izgledaju i koktel bar te restoran Adriatica koji koristi samo sezonske namirnice lokalnog porijekla, s vlastitim vinskim barom čija ponuda stavlja naglasak na regionalne proizvođače.

Ako uskoro planirate putovanje ili dvodnevni izlet u Veneciju, ovaj će vas hotel zasigurno privući, ne samo svojim modernim uređenjem, već i činjenicom da ima skriveni vrt u kojem možete uživati u miru daleko od turističke gužve.

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Fotografije: Palazzo Experimental, Instagram

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0