Sve što znamo o prequelu serije “Igra prijestolja”

Od završetka serije “Igra prijestolja” 2019. godine, fanovi čekaju novu seriju ili nastavak ove koji bi nadopunio prazninu. Još prije četiri godine pisali smo o četiri spin-offa popularne serije koji se planiraju, a sada je napokon započela produkcija prvog prequela popularne “Igre prijestolja”.

Pod nazivom “House of the Dragon” ili “Zmajeva kuća”, nova serija će pratiti radnju otprilike 200 godina prije događaja iz jedna od najgledanijih serijala svih vremena.

Serija je bazirana na knjizi George R.R. Martina “Fire & Blood” objavljenoj u studenom 2018. godine, a radnja će se fokusirati na priču krvavog građevinskog rata kojeg je obitelj Targaryena vodila, poznatog pod nazivom Ples zmajeva.

Radnja prequela prikazuje dinastiju Targaryen na apsolutnom vrhuncu svoje moći s više od 15 zmajeva u vlasništvu. Većina carstava – stvarnih i zamišljenih – raspada se s takvih visina. U slučaju Targaryenovih, njihov polagani pad počinje kada kralj Viserys Targaryen prekida sa stoljetnom tradicijom, imenovanjem svoje kćeri Rhaenyre nasljednicom Željeznog prijestolja. Iako Viserys kasnije dobije i sina, sud je šokiran kada Rhaenyra zadržava svoj status nasljednika i sjeme podjele sije trenje u cijelom carstvu, slično kao i u”Igri prijestolja”.

Na službenom Twittter profilu HBO je objavio početak produkcije te predstavio glumce koji će utjeloviti likove. Neka od istaknutih imena su Emma D’Arcy kao princeza Rhaenyra Targaryen, Matt Smith će utjeloviti princa Daemona Targaryena, Paddy Considine glumit će Viserysa Targaryena, dok će Olivia Cooke utjeloviti Alicent Hightower.

Poznata imena koja već sada povezuju s ovim projektom su skladatelj Ramin Djawadi i redatelj Miguel Sapochnik koji je zaslužan za spektakularnu epizodu “Battle of the Bastards”.

HBO je najavio kako će nova serija imati premijeru već iduće, 2022. godine. A do tada budno pratimo sve novosti vezane za potencijalne spin-off serijala “Igra prijestolja”!

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Fotografije: HBO, Twitter @HouseofDragon

Shopping cart
There are no products in the cart!
Continue shopping
0