Sve što znamo o novom iPhoneu koji uskoro izlazi

Nedavno održani Apple event bio je prvi na kojem nije predstavljen novi model iPhonea u čak 10 godina, a šuškanja o tome kako će izaći u listopadu sve su glasnija.

Navodno Apple priprema četiri nova iPhonea, među kojima će biti najmanji i najveći model iPhonea s ekranom do ruba. 9to5mac objavio je kako se vraća model koji je veličinom i rubom najsličniji “četvorci”, s 5,4 inčnim ekranom i oštrijim rubom.

Četiri nova modela pratit će dosadašnji line up: očekuju se 5,4 inčni mini iPhone, zatim dva modela srednjeg ranga s ekranom veličine 6,1 inča te u konačnici model koji prati 11 Pro Max, a to je 6,7 inča.

Što se kamere tiče, prototipi većeg modela pokazuju kako se i dalje radi o tri kamere kao na modelu iPhone 11 Pro, odnosno o širokokutnom, ultra širokokutnom i telefoto objektivu. S obzirom na novosti predstavljene na novom iPadu, pretpostavlja se da će novi iPhone imati i Time-of-flight opciju, odnosno senzor koji pomaže pri fotografiranju s dubinskim efektom.

Novi iPhone trebao bi pokretati A14 procesor, te bi po prvi puta trebao imati 5G povezivost.

Ono što bi potencijalno moglo naljutiti obožavatelje iPhonea je glasina da novi model dolazi bez slušalica i punjača za zid, ali će lightening kabao biti jači i izdržljiviji nego do sada. Time bi Apple drastično smanjio pakiranje i olakšao isporuku uređaja, što je trenutno i razlog kašnjenja.

Još uvijek se ne zna točan datum predstavljanja i pretprodaje, no sve glasine idu u smjeru listopada kada ćemo vjerojatno ugledati četiri nova modela – iPhone 12 mini, iPhone 12, iPhone 12 Pro i Pro Max.

 

Shopping cart
There are no products in the cart!
Continue shopping
0