American Crime Story svojevrsni je spin-off popularne serije American Horror Story. Početkom prošle godine izašla je sezona posvećena suđenju poznatom sportašu O.J. Simpsonu za ubojstvo supruge Nicole i konobara Ronalda Goldmana, a nosila je naziv People vs. O.J. Simpson.

Nova sezona najavljena je prije više od godinu dana, a mnogi željno iščekuju popratiti još jednu krimi priču iz stvarnog života. The Assassination of Gianni Versace odlična je kombinacija mode i kriminala, a radnja je smještena u 1997. godinu i prati događaje oko ubojstva poznatog dizajnera.

Glavne uloge nose Penelope Cruz koja glumi Donatellu Versace, Edgar Ramirez kao Gianni Versace, Ricky Martin kao Antonio D’Amico i Darren Cris kao ubojica Andrew Cunanan. Redatelj serije je i u ovoj sezoni Ryan Murphy.

Serija će se premijerno prikazati 17. siječnja 2018, a MagMe donosi sve ključne informacije o seriji koje su do sada poznate.

Serija se bavi homofobijom devedesetih

U to vrijeme policija je bila upoznata s činjenicom da je Cunanan već ubio četiri muškarca, uglavnom homoseksualaca, no odbili su postaviti tražilice ili plakate koji bi pomogli u traženju ubojice. Navodno je i cijela jedna epizoda posvećena toj temi koja je u to vrijeme smatrana tabuom.

Priča je ispričana obrnutim redoslijedom

Prva epizoda se fokusira na ubojstvo, a tek nakon što vidimo što se desilo priča se vraća u prošlost do samih motiva koje su doveli do tog čina.

Većina radnje (uključujući ubojstvo) snimljena je u pravoj kući Giannija Versacea

Kuća na Miami Beachu, ispred koje se dogodilo ubojstvo poznatog dizajnera, pretvorena je u hotel. Struktura i neke osnovne znamenitosti ostale su netaknute tako da je sama kuća odigrala veliku ulogu u filmu, a sama glumačka ekipa provela je tjedne u kući te se zahvaljujući tome dodatno uživjela u likove.

Serija će obuhvatiti i temu HIV-a

Maureen Orth napisala je knjigu Vulgar Favors: Andrew Cunanan, Gianni Versace, and the Largest Failed Manhunt in US History prema kojoj je serija i nastala. U knjizi, Orth tvrdi da je Versace bio HIV pozitivan, što su članovi obitelji godinama opovrgavali.

Antonio D’Amico pristao je razgovarati s Ricky Martinom

Versaceov dugogodišnji partner Antonio D’Amico izjavio je kako je radnja serije apsurdna, no Ricky Martin koji ga tumači u seriji otkrio je kako su razgovarali o liku i radnji. Serija će prikazati poseban odnos koji su D’Amico i Versace imali.

Par je bio zajedno 15 godina, a njihov je odnos poseban i zbog činjenice da je jedino Antonio uvijek bio potpuno iskren prema dizajneru, dok su mu svi drugi govorili što želi čuti.

Versace je izbjegao smrt malo prije nego što je ubijen

Murphy tvrdi da je Versace bio veoma  bolestan i da je nekim čudom ozdravio kratko prije nego što je ubijen.

Serija će odati veliku počast Versaceu kao dizajneru koji je kreirao estetiku tog vremena i koji je bio inspiracija velikom broju ljudi koji tada nisu imali hrabrosti živjeti otvoreno poput njega.