AMERICAN CRIME STORY – PRIČA O SUĐENJU STOLJEĆA

Novi serijal Ryana Murphya, poznatog po serijama Glee i American Horror Story, bavi se najintrigantijim suđenjem stoljeća.

American Crime Story: People vs. O.J. Simpson prikazuje suđenje poznatom sportašu O.J. Simpsonu za ubojstvo supruge Nicole i konobara Ronalda Goldmana koje se desilo 1994. godine. Osim već poznatih detalja o slučaju, serija prati priču iz perspektive odvjetnika, dogovore daleko od očiju javnosti, te se dotiče i teme rasne diskriminacije.

serija6

Slučaj je izazvao ogroman odjek u američkoj javnosti, postupak suđenja trajao je devet mjeseci, a izricanje oslobađajuće presude u listopadu 1995. pratilo je uživo više od 100 milijuna ljudi.

Priča je aktualna i 20 godina kasnije, upravo zbog popularnosti uključenih likova i činjenice da je O.J. naposljetku priznao krivnju u intervjuu s Oprah Winfrey u trenutku dok je služio devetogodišnju zatvorsku kaznu zbog pljačke i otmice.

THE PEOPLE v. O.J. SIMPSON: AMERICAN CRIME STORY "From the Ashes of Tragedy" Episode 101 (Airs Tuesday, February 2, 10:00 pm/ep) -- - Pictured: (l-r) David Schwimmer as Robert Kardashian, John Travolta as Robert Shapiro. CR: Ray Mickshaw/FX

Napeta radnja upotpunjena je odličnom glumačkom postavom- O.J. Simpsona glumi Cuba Gooding Jr., njegov kultni tim odvjetnika čine Robert Shapiro kojeg tumači John Travolta, a u ulozi Roberta Kardashiana našao se David Schwimmer svima poznat po ulozi Rossa u seriji Friends. S druge strane klupe kao glavna tužiteljica našla se Sarah Paulson, a popularnu Kris Jenner odlično je utjelovila Selma Blair.

serija7

Premijera je održana 2. veljače, a sam serijal sastoji se od deset epizoda. Iako su već krenule špekulacije oko vjerodostojnosti određenih događaja, i kritika i publika priznaju jedno – serija je napeta i zanimljiva, a glumci odlični.

MagMe vam donosi trailer ove odlične serije koja je i nas osvojila.

https://www.youtube.com/watch?v=nAyn1gDBc7s

Shopping cart
There are no products in the cart!
Continue shopping
0