Sve što trebate znati o ekcemu i kako ga izbjeći

Mnogi od nas susretali su se s ekcemima na koži. Ekcemom općenito nazivamo kožu koja se ljušti i svrbi. Simptomi mogu biti različiti i kreću se od gotovo nedužnih, poput suhe i osjetljivije kože, preko blažih u kojima je koža na dijelovima gruba i ljušti se. Na kraju, dolazimo i do jakih simptoma gdje je koža crvena, upaljena s vrlo izraženim svrbežom.

Alergije, infekcije, vrućina i hladnoća mogu uzrokovati ekcem. Osim fizičkih razloga, važno je naglasiti da do pojave ekcema može doći i jer smo izloženi stresu. Atopijski dermatitis najčešća je vrsta ekcema, a osim suhoće i crvenila, praćen je nesnosnim svrbežom, osobito u noćnim satima, kada, možda i nesvjesno, pacijenti izgrebu kožu do krvi. Svrbež je prisutan kod svih pacijenata bez obzira na dob, iako najčešće pogađa djecu do 5. godine, može se javiti u bilo kojoj životnoj dobi.

Dexyane linija – prva pomoć kod ekcema

Dexyane MeD umirujuća, obnavljajuća krema se primjenjuje u liječenju ekcema, uključujući atopijski ekcem, kontaktni ekcem i kronični ekcem. Obnavlja kožnu barijeru i smanjuje suhoću kože zahvaljujući kombinaciji glicerola, karite maslaca i triglicerida. Umiruje svrbež i intenzitet upale, te smanjuje prianjanje bakterija. Ne stvara osjećaj ljepljivosti i lako se razmazuje, koži vraća gipkost i podatnost. Ne sadrži kortizon ni mirise.

Dexyane zaštitno ulje za čišćenje se koristi za nježno čišćenje kože. Nanosi se na vlažnu kožu, ispere i zatim posuši bez trljanja budući da ne želimo dodatno iritirali kožu.

Dexyane emolijentna krema protiv grebanja hrani, obnavlja i umiruje kožu, a hranjivo ulje šafranike potiče rekonstrukciju zaštitnog hidrolipidnog filma kože, dok je Dexyane izolirajuća barrier krema pomaže ojačati suhu kožu. I na kraju, tu je i Dexyane MeD Palpebral indiciran za liječenje atopijskog ili kontaktnog ekcema na očnim kapcima.

Ducray proizvode pronađite u ljekarnama i specijaliziranim prodavaonicama.

Fotografije: PR

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0