Dubrovnik od 16. do 22. travnja postaje centar za sve ljubitelje vina. Petu godinu za redom održava se Dubrovnik Festiwine koji je u kratkom roku postao poznat i van Hrvatske, a glavni cilj je promocija vinske kulture i autohtonih sorta Dubrovačko-neretvanske županije.

Organizatori su pripremili bogat program u kojem će svatko moći pronaći nešto za sebe. Festival započinje „Dubrovačkom vinskom setemanom“ u okviru koje brojni Dubrovčani i gosti posjećuju restorane, konobe i vinske barove s oznakom „Wine Friendly“  te kušaju vrhunska vina koja se izvrsno sljubljuju s finim delicijama dubrovačkog kraja.

Izložba vina održat će se u petak i subotu, 20. i 21. travnja u prekrasnom ambijentu Sunset Beacha u Uvali Lapad. Na repertoaru su predavanja, vinokušnje te atraktivne vinske i kulinarske radionice poput „Gault & Millau“ masterclass radionice japanskog chefa Ippei Uemure i Salona pjenušavih vina – „Sparkling table“.Pored već spomenutih događanja, već tradicionalno tijekom Dubrovnik FestiWinea naslijepo se kuša i bira vino koje se najbolje sljubljuje uz autohtonu deliciju, stonsku kamenicu. Uz atraktivan „Blind date: In love with Ston Oysters“, održat će se i „Dubrovnik FestiWine Trophy“, ocjenjivanje vina u okviru kojeg međunarodno priznati ocjenjivački tim, sastavljen od domaćih i inozemnih sudaca-enologa, na čelu s predsjednikom ocjenjivačkog tima Bojanom Kobalom, bira najbolja vina festivala.

Zanimljivost festivala je gastro spektakl „Dubrovnik FestiWine Gala“ svečana večera na kojoj će se uz sedam pobjedničkih vina s prošlogodišnjeg festivala predstaviti kreativna kuhinja mladih, ali dokazanih chefova: gosta Igora Jagodica i domaćina Petra Obada. Kao i prošlih godina, cjelokupan prihod namijenjen je stipendiranju mladih talenata iz područja kulinarstva i someljerstva.

Sve detalje o festivalu, izlagačima te kako ga posjetiti možete saznati na službenoj stranici festivala te njegovoj Facebook stranici. Upoznajte vrijedne vinare, kušajte fina vina, pridružite se zanimljivim radionicama i predavanjima te doznajte sve što se ikad željeli znati o vinima!

Vino-115Gradzalazak-1036FestiWine_day6_1 (32)FestiWine_day4_3 (8)FestiWine_day5_2 (18)IMG_0536FestiWine_day4_3 (7)